Pin It

Το είπε την περασμένη εβδομάδα ο Αντρέα Πίρλο, το σκέφτονται και οι Ισπανοί ποδοσφαιριστές που παίρνουν μέρος στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών: «Από μικρός ονειρευόμουν να αγωνιστώ στο Μαρακανά». Το όνειρο του Πίρλο έγινε πραγματικότητα με ένα εξαιρετικό σενάριο: Επαιξε στο θρυλικό γήπεδο του Ρίο την ημέρα που συμπλήρωνε 100 συμμετοχές με την Εθνική Ιταλίας και πέτυχε και ένα εντυπωσιακό γκολ με απευθείας χτύπημα φάουλ.

 

Την ίδια επιθυμία έχει και ο 33χρονος Τσάβι. Και ο Χουάν Μάτα με τον Πέδρο, που ομολόγησαν πως «είναι ένα ιδιαίτερο γήπεδο για το οποίο ακούγαμε από μικροί, θα είναι υπέροχα να αγωνιστούμε εκεί!».

 

Το πρόγραμμα τα 'φερε έτσι ώστε η παγκόσμια πρωταθλήτρια να αγωνίζεται απόψε στο Μαρακανά.

 

Αντίπαλός της, η ασθενέστερη ομάδα της διοργάνωσης, η Ταϊτή. Και ένα μεγάλο δίλημμα παρουσιάζεται στον Βιθέντε ντελ Μπόσκε: να ενδώσει στην επιθυμία των πραιτοριανών του που θέλουν να αγωνιστούν εκεί ή να κάνει ροτέισιον για να δώσει χρόνο στους υπόλοιπους παίκτες του απέναντι σε έναν πολύ αδύναμο αντίπαλο;

 

Το δίλημμα δεν είναι εύκολο. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, η Ισπανία μπορεί να επιστρέψει στο Ρίο ντε Ζανέιρο μόνο αν προκριθεί στον τελικό του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών – κάτι που δεν μπορεί κανείς να προεξοφλήσει με πιθανό ημιτελικό εναντίον της Βραζιλίας ή της Ιταλίας.

 

Στον άλλο αποψινό αγώνα, στη μία μετά τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας, έρχονται αντιμέτωπες η Νιγηρία με την Ουρουγουάη στην «Αρένα Φόντε Νόβα» του Σαλβαδόρ. Αν η Ουρουγουάη χάσει, χάνεται, καθώς θα έχει συμπληρώσει ήδη δύο ήττες στη διοργάνωση. Η Νιγηρία έχει μεγαλύτερο περιθώριο λάθους, ακόμα και αν διακοπεί απόψε το σερί των 18 αήττητων αγώνων της.

 

Scroll to top