20/06/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Απόκρυφα της ΕΡΤ

      Pin It

Χρονογράφημα 

 

Του Πέτρου Μανταίου

 

Αστεία αστεία εννιά μέρες συμπληρώνονται σήμερα από τις 11/6, ώρα 11 και 11΄ (πολλά εντεκάρια στη σειρά!) που σίγησε, με αστυνομική επέμβαση, το δημόσιο σήμα τηλεόρασης και ραδιοφώνου. Και λίγο λίγο μαθαίνουμε, κυρίως από εφημερίδες που δεν κάνουν το κορόιδο, τα απόκρυφα αυτής της θλιβερής ιστορίας. Που εμφανίζουν, εκ πρώτης όψεως, μια κυβέρνηση να μην ξέρει τι της γίνεται, αλλά με πιο προσεκτική παρατήρηση: πώς, με αφορμή τις περικοπές που αξίωσε η τρόικα από το Ελληνικό Δημόσιο, στήθηκε, με πυρήνα τους πέντε που συμβουλεύουν τον κ. Σαμαρά και τον ίδιο αυτοπροσώπως, μία επιχείρηση εκχώρησης, με ενέργειες ή παραλείψεις, του δημόσιου σήματος τηλεόρασης και ραδιοφώνου στον ιδιωτικό τομέα. Με παράλληλη λειτουργία (το πρόσχημα!)… νέου δημόσιου φορέα ραδιοτηλεόρασης που, απλώς, θα παρέχει υπηρεσίες ενημέρωσης. Περίπου όπως η παλιά ΥΕΝΕΔ (Υπηρεσία Ενημέρωσης Ενόπλων Δυνάμεων)!

 

Ολα αυτά εν όψει αλλαγών στα ηλεκτρονικά μέσα μαζικής ενημέρωσης και τις ψηφιακές μεταδόσεις, που έχει προγραμματίσει, νομίζω για τον Ιούλιο, η Ευρωπαϊκή Ενωση. Με την Ελλάδα απούσα, λόγω… έλλειψης κατάλληλου φορέα, μετά το (καθόλου τυχαίο επομένως!) κλείσιμο της ΕΡΤ. Αν περιμένουμε πότε θα λειτουργήσει ο νέος φορέας, για να μας τον… τρίψουν στη μούρη ο κ. Σαμαράς και η παρέα του και να μας… αποστομώσουν, φοβάμαι ότι θα περιμένουμε μέχρι… τετάρτης γενεάς. Διότι αυτό που ουδόλως τους απασχόλησε ήταν μια… καλύτερη (της «αμαρτωλής») ΕΡΤ. Αφού την «αμαρτωλή» την… εξάγνισαν, έτσι που, ώσπου να το καταλάβει… αμάρτησε και ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας!

 

Φοβάμαι ότι το κορυφαίο απόκρυφο, σ’ αυτόν τον ελληνικής μπαλαφάρας «Κώδικα ντα Βίντσι», με τους «Ιλουμινάτι» και τους λοιπούς σαχλεπίσαχλους, ο απώτερος στόχος, που ήδη έχει τεθεί, από τον περασμένο Ιούνιο, σε… συστημική εφαρμογή, είναι η ιδιωτικοποίηση της… κυβερνήσεως. Της οποίας ο ρόλος, σταδιακά, θα περιοριστεί στην επινόηση και είσπραξη φόρων!

Scroll to top