22/06/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Panathinaikos is a great club

      Pin It

ΦΟΥΛ ΕΠΙΘΕΣΗ Του Ν. Ασημακόπουλου

 

Ενα από τα δύο: Ή ο Αλαφούζος θεωρεί τους Παναθηναϊκούς χαζούς ή νομίζει ότι είναι εξυπνότερος και μπορεί να τους κοροϊδεύει.

 

Εδώ και μια βδομάδα η Ξάνθη ήξερε ότι θα παίξει αυτή στην Ευρώπη. Η υπόθεση της αδειοδότησης και για τον ΠΑΣ Γιάννινα και για τον Παναθηναϊκό ήταν πεθαμένη ιστορία. Από τη στιγμή που μπήκε η UEFA στη μέση και δεν πέρασαν τα… μαγικά με τα οποία προσπάθησε να βοηθήσει η ΕΠΟ, η σεμνή τελετή είχε τελειώσει. Μάλιστα, οι Ξανθιώτες όρισαν και ημερομηνία έναρξης της προετοιμασίας τους την 19η Ιουνίου.

 

Μία μέρα αργότερα, στις 20, ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού πήγαινε στην έδρα της UEFA με ένα πολυτελές νομικό και οικονομικό επιτελείο, τάχα μου για να… ανατρέψει την απόφαση με την οποία η ομάδα του αποκλείστηκε οριστικά. Οπως ήταν απόλυτα φυσιολογικό, έφαγε τα μούτρα του. Και τώρα… απειλεί (πάλι!) με προσφυγή στο CAS, το ανώτατο διεθνές αθλητικό δικαστήριο, χωρίς να ξέρει αν έχει καν να πληρώσει το πανάκριβο παράβολο. Το πιο αστείο; Ψάχνοντας για εχθρούς, κατηγορεί την ποδοσφαιρική ομοσπονδία, που του χαρίστηκε παράνομα, για την κακή εξέλιξη της υπόθεσης!

 

Φανερό ότι η κοροϊδία πάει σύννεφο. Στην πραγματικότητα, μόνο οι χαχόλοι οπαδοί δεν έχουν καταλάβει από την αρχή τον… σανό με τον οποίο η διοίκηση προσπάθησε να τους ταΐσει.

 

Γιατί η αλήθεια είναι πεντακάθαρη: Η ΕΠΟ είχε δώσει πριν από μερικές εβδομάδες άδεια-μαϊμού στον Παναθηναϊκό κάτω από μια εξευτελιστική για τον ίδιο τον σύλλογο διαδικασία και ύστερα από παρεμβάσεις «αγανακτισμένων οπαδών» που έκαναν ντου για να πλακώσουν στο ξύλο τον εισηγητή κ. Δημητρίου μόνο και μόνο επειδή (όπως αποδείχτηκε) έκανε άψογα τη δουλειά του και έκοψε από την ομάδα κάθε ευρωπαϊκή προοοπτική.

 

Το παραμύθι δεν σταματά εδώ. Στην πραγματικότητα, παίζεται ένα θέατρο παραλόγου σε διάφορες παραλλαγές από το τέλος της ποδοσφαιρικής σεζόν και μέχρι σήμερα. Και μέσα απ' αυτό ο Αλαφούζος προσπαθεί να δείξει ότι… χτίζει το «πράσινο» μέλλον!

 

Κατ' αρχάς προσλήφθηκε ένας προπονητής που δεν είναι προπονητής μόνο και μόνο επειδή δεν υπήρχαν λεφτά για καλύτερο.

 

Αυτός ο Αναστασίου, λοιπόν, που πήρε φόρα με τη φιλοδοξία να μάθει στου… κασίδη το κεφάλι, άρχισε να πλασάρει τις… τεράστιες άκρες του στα ποδοσφαιρκά σαλόνια της Ευρώπης. Και μέσα από τις γνωριμίες του στον Αγιαξ (!) θέλει να φέρει παίκτες άγνωστους και σε κάθε περίπτωση φτηνούς ή ξοφλημένους, λέγοντάς τους… «παίξτε, και μέσα από την αποδοσή σας, σε συνδυασμό με το brand name του Παναθηναϊκού, θα προσπαθήσουμε να σας βάλουμε στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο, που σημαίνει να μην πάρετε σχεδόν καθόλου λεφτά τώρα, αλλά να μπείτε σε μια ομάδα όπου σας πιστεύει ο προπονητής για να μπορέσετε να το εξαργυρώσετε μετά!» Στην πραγματικότητα, τσιμπάνε μόνο όσοι ξέρουν ότι δεν έχουν στον ήλιο μοίρα όπως π.χ. ο Σουηδός, ο Μπαϊράμι, που δεν μπόρεσε να παίξει βασικός ούτε στη Μονακό της Β΄ κατηγορίας Γαλλίας και κάποιοι άλλοι που δεν τους ξέρει ούτε η μάνα τους. Μάλιστα, ειδικά για τον Μπαϊράμι, που ήταν παλιότερα ένα κάποιο όνομα, προσπάθησαν να μας πουν ότι τον πήρε ο ίδιος ο Ιμπραΐμοβιτς στο τηλέφωνο εκεί που έτρωγε σ' ένα εστιατόριο στο Παρίσι με τον Αναστασίου και τον έπεισε!

 

Κάπως έτσι γίνονται οι μεταγραφές…

 

Την ίδια ώρα, καταλήγει σε φιάσκο και η πολυδιαφημισμένη ιστορία με το «Απήλιον» που αγοράστηκε (!) από την ΠΑΕ με λεφτά του Αλαφούζου, αλλά όταν, κατόπιν εορτής, πήγαν να δούν σε τι κατάσταση είναι, έφυγαν κάνοντας τον σταυρό τους, με αποτέλεσμα να ξαναγυρίζουν στον Βαρδινογιάννη και να τον παρακαλάνε να τους δώσει «για έναν ακόμη χρόνο την Παιανία» γιατί, σε διαφορετική περίπτωση, θα αναγκάζονται να κάνουν προπονήσεις στη λεωφόρο Αλεξάνδρας όπως την εποχή του Πούσκας!

 

Και αφού είπαμε… Λεωφόρος, εκεί η αναπαλαίωση συνεχίζεται. Μόνο που μιλάμε για ένα… προϊστορικό γήπεδο, με ελάχιστες σημερίνες προδιαγραφές, για το οποίο δεν έχουν πέσει ακόμη οι υπογραφές εκμετάλλευσης με τον ερασιτέχνη Παναθηναϊκό. Μπροστά στο αδιέξοδο που δημιουργήθηκε επειδή η ΠΑΕ δεν πληρώνει, ο Αλαφούζος προσπάθησε να προκαλέσει την παραίτηση του προέδρου Αχιλλέα Μακρόπουλου. Και επειδή δεν την έκαναν δεκτή τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ., τρέχουν τώρα και δεν φτάνουν, καθώς ακόμη ουσιαστικά δεν ξέρουν πού θα παίξουν.

 

Οσο για την κίνηση των διαρκείας, είπαμε: Ελάχιστοι είναι λιγότερο έξυπνοι από τον Αλαφούζο για να τσιμπήσουν στο «νέο πρότζεκτ», όπως τους αρέσει να το αποκαλούν.

 

Σ' αυτήν ακριβώς τη φάση βρίσκεται ο Παναθηναϊκός. Και το καλοκαίρι είναι ακόμη στην αρχή του.

Scroll to top