Pin It

Οι μετασεισμοί από την κυβερνητική κρίση μεταφέρθηκαν την Παρασκευή και στην Ολομέλεια της Βουλής, όπου Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ έκαναν πρεμιέρα ως… μοναδικοί κυβερνητικοί εταίροι που για άλλη μια φορά «σώζουν τη χώρα», ενώ η αντιπολίτευση προέβλεψε την κατάρρευση της κυβέρνησης Σαμαρά σε μερικούς μήνες και ζήτησε εκλογές.

 

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης της επίκαιρης επερώτησης βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τη φοροδιαφυγή και τις off shore εταιρείες, ο κ. Λαφαζάνης τόνισε πως «είχαμε κυβέρνηση τριών συνεταίρων και τώρα το αίνιγμα αφορά στο πόσοι είναι; Δυόμισι, δύο ή ενάμισης;». Σύμφωνα με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η κυβερνητική κρίση δεν οφείλεται μόνο στην ΕΡΤ, αλλά έχει βαθύτερα αίτια, δηλαδή «στην πλήρη και παταγώδη αποτυχία της μνημονιακής πολιτικής». «Εχετε μπει σε τροχιά κατάρρευσης ακριβώς γιατί διαλύσατε τη χώρα και δεν αφήσατε τίποτα όρθιο» σημείωσε ο κ. Λαφαζάνης και πρόσθεσε πως «η μόνη λύση είναι η προσφυγή στις κάλπες».

 

Αντιδράσεις στις… κρίσεις της Σ. Βούλτεψη

 

Σηκώνοντας το γάντι η Σ. Βούλτεψη (Ν.Δ.) διευκρίνισε –προκαλώντας αντιδράσεις στην αίθουσα- ότι «η κρίση στην κυβέρνηση δημιουργήθηκε καθαρά για συνδικαλιστικούς λόγους». Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν έχει εναλλακτικό σχέδιο για τη χώρα, «κάτι που το βλέπει ο λαός», και σημείωσε χαρακτηριστικά: «Δεν μπορεί να ζητάς εκλογές και να μην μπορείς να κάνεις μια συγκέντρωση στο Σύνταγμα».

 

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Μ. Χρυσοχοΐδης υπογράμμισε πως «για μας δεν ετέθη κανένα δίλημμα για το αν θα συνεχίσουμε την εθνική προσπάθεια» και με το βλέμμα στραμμένο στη ΔΗΜΑΡ συμπλήρωσε ότι «δεν έχει σημασία να κάνεις τον τσαμπουκά ή τον έξυπνο και να μην αναλαμβάνεις την ευθύνη σε μια κρίσιμη στιγμή».

 

Ο Ν. Μαριάς (Ανεξάρτητοι Ελληνες) προέβλεψε πτώση της κυβέρνησης σε τρεις μήνες, καθώς «έχουμε μπροστά μας ένα κοινωνικό νεκροταφείο λόγω του Μνημονίου» και πρόσθεσε πως μόνη λύση είναι μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας που θα καταργήσει τα μνημόνια.

 

Από την πλευρά του ΚΚΕ ο Σπ. Χαλβατζής επισήμανε πως «ο κ. Σαμαράς ζητά από τον λαό να βάλει πλάτη στην πολιτική που τον καταβαραθρώνει και το ΠΑΣΟΚ δηλώνει περήφανο ότι θα συνεχίσει στον ίδιο δρόμο».

 

Χ. Ιωάννου

Scroll to top