Pin It

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ3 απαντούν δυναμικά στα σχέδια της κυβέρνησης

 

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Του Νίκου Φωτόπουλου

 

getxcrFile«Καμιά έκπτωση στην εργασιακή, ατομική και κοινωνική μας αξιοπρέπεια», απαντούν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ3 στα νέα σχέδια της… δικομματικής πλέον κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου και τονίζουν ότι «η δική μας νίκη πρέπει να είναι νίκη όλης της ελληνικής κοινωνίας».

 

Οπως κάθε βράδυ τις τελευταίες δύο εβδομάδες, έτσι και χτες η λεωφόρους Στρατού, ο δρόμος όπου βρίσκεται το κτίριο της δημόσιας τηλεόρασης στη Θεσσαλονίκη, έκλεισε παραδομένος στους εργαζόμενους και τους πολίτες που τους στηρίζουν.

 

Η ΕΡΤ3 τίμησε με τον δικό της τρόπο την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής, οργανώνοντας μια ξεχωριστή εκδήλωση διαμαρτυρίας με τη συμμετοχή του κόσμου έξω από το κτίριο, μετά τις 20.30. Την ίδια ώρα μέσα, στα στούντιο, ξεκινούσε ανοιχτή συζήτηση με θέμα «Τι ΕΡΤ θέλουμε; Το χθες, το σήμερα και ο δρόμος προς μια ελεύθερη δημόσια ραδιοτηλεόραση». Στη συζήτηση συμμετείχαν ο Αλέξανδρος Μπαλτζής, επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ, η Μαρίνα Μεϊντάνη, δημοσιογράφος, μέλος Δ.Σ. της ΠΟΕΣΥ, και ο Παναγιώτης Κώστας, δημοσιογράφος της ΕΡΤ3.

 

Οπως εξηγούσαν οι εργαζόμενοι που συνεχίζουν να εκπέμπουν… «πειρατικά», είναι μια πρόσκληση προς την κοινωνία να αρθρώσει λόγο για το τι και το πώς οραματίζεται την επόμενη μέρα στη δημόσια ραδιοτηλεόραση.

 

Στο μεταξύ, σε ανακοίνωση που εξέδωσαν, γράφουν:

 

«Εμείς οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ3 ως αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας βρεθήκαμε στην παρούσα συγκυρία να επωμιζόμαστε το ιδιαίτερο βάρος της αντίδρασης στη συντονισμένη κυβερνητική επίθεση κατά των εργασιακών και δημοκρατικών μας δικαιωμάτων.

 

Σε αυτή την κρίσιμη φάση του αγώνα, δηλώνουμε ότι:

 

- Είμαστε αποφασισμένοι και ενωμένοι στο κοινό μας αίτημα να παραμείνει ανοιχτή η ΕΡΤ, ελεύθερη και ανεξάρτητη χωρίς χειραγώγηση, στην υπηρεσία του ελληνικού λαού.

 

- Απαιτούμε τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας.

 

- Κάθε κυβερνητική απόπειρα συρρίκνωσης ή επαναπρόσληψης μέρους του υπάρχοντος προσωπικού σε όποιον άλλο κρατικό φορέα φαίνεται να σχεδιάζουν, μας βρίσκει ομόφωνα αντίθετους.

 

- Η δική μας νίκη πρέπει να είναι νίκη όλης της κοινωνίας απέναντι στη βάρβαρη μνημονιακή πολιτική που βάζει “μαύρο” στη ζωή μας».

 

Scroll to top