21/06/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Εκεί, εκεί, στη Γ' Εθνική!

      Pin It

ΦΟΥΛ ΕΠΙΘΕΣΗ Του Ν. Ασημακόπουλου

 

Είχα ακούσει πριν από λίγο καιρό τον πρόεδρο του ΟΑΚΑ και παλιό ολυμπιονίκη Πέτρο Γαλακτόπουλο να βγάζει δημόσια μια ανακούφιση επειδή έφευγε επιτέλους η καφρίλα του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ από τον χώρο.

 

Αδιάφορο το πού θα πήγαινε η κάθε ομάδα και για ποιους λόγους δεν της άρεσε εκεί. Εκείνο που τον ενδιέφερε ήταν ότι θα μπορούσε επιτέλους η Αθήνα να έχει ένα Ολυμπιακό Στάδιο καθαρό από χουλιγκάνους ώστε να μπορεί να το αξιοποιήσει σοβαρά. Ετσι έλεγε…

 

Πράγματι, η μεταχείριση που επιφύλαξαν όλοι στην Ελλάδα, από το 2004 και μετά, σε μια αθλητική εγκατάσταση με άψογη αισθητική και λειτουργικότητα, που φιλοξένησε Ολυμπιακούς Αγώνες χωρίς το παραμικρό πρόβλημα και κόστισε πανάκριβα, είναι μοναδική στα παγκόσμια χρονικά.

 

Αντί να πάρουν τους τεράστιους χώρους και να τους μετατρέψουν σε ανεξάντλητη πηγή σπορτίφ διασκέδασης και σε επέκταση εσόδων, όπως γίνεται σε όλο τον κόσμο, τους παρέδωσαν σε ποδοσφαιρικές ομάδες, οι φανατικοί οπαδοί των οποίων το πρώτο πράγμα που ξέρουν να κάνουν είναι να καφρίζουν με την παραμικρή αφορμή.

 

Το γήπεδο κάηκε, καταστράφηκε και ανακαινίστηκε δεκάδες φορές.

 

Οι υπόλοιπες εγκαταστάσεις, με εξαίρεση το γήπεδο του μπάσκετ, έβαλαν ουσιαστικά λουκέτο.

 

Αν εξαιρέσει κανείς τα Σαββατοκύριακα που παιζόταν ποδόσφαιρο, όλες τις άλλες μέρες το συγκρότημα ήταν κλειστό. Ερχόταν ο τουρίστας με δίψα να επισκεφθεί το μέρος όπου έγιναν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004, ρωτούσε και του απαντούσαν ότι… δεν λειτουργεί! Τα πάντα σάπιζαν και σαπίζουν. Το περίφημο στέγαστρο Καλατράβα, ένα γλυπτό άψογης (κατά την προσωπική μου άποψη) αισθητικής, χρειάζεται συντήρηση το κόστος της οποίας δεν αναλαμβάνει κανένας. Κάποια στιγμή κινδυνεύει να πέσει, απ' όσο μας λένε, σε κεφάλια ανυποψίαστων. Τα καθίσματα του κολυμβητηρίου είναι σε τόσο άθλια κατάσταση που μόλις τα είδαν οι άνθρωποι του Μελισσανίδη ακύρωσαν την παραγγελία που είχαν κάνει για να τα αγοράσουν και να τα βάλουν μεταχειρισμένα στο γήπεδο του Ελληνικού όπου σκόπευαν να εγκαταστήσουν την ΑΕΚ. Και φυσικά, κανένας δεν σκέφτεται το αυτονόητο: είτε να παραχωρήσει τον χώρο σε κάποια από τις μεγάλες ομάδες για 50 χρόνια, όπως η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή το Καραϊσκάκη στον Ολυμπιακό, με στόχο να μετατρέψει το στάδιο σε ποδοσφαιρικό γήπεδο και να αξιοποιήσει τα υπόλοιπα γύρω γύρω, είτε να το δώσει σε κάποιον ιδιώτη, ο οποίος μπορεί να κάνει του κόσμου τα πράγματα εκεί μέσα και να προσελκύσει χιλιάδες παιδιά από 5 μέχρι 85 χρονών να πηγαίνουν εκεί και να απασχολούνται με δεκάδες πράγματα.

 

Η αλήθεια είναι πως όσοι κομματικοί παρατρεχάμενοι διαχειρίστηκαν το ΟΑΚΑ μέχρι σήμερα δεν νοιάστηκαν για τίποτα. Το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν να βολέψουν κάποιους, με αποτέλεσμα να είναι σήμερα γεμάτο από υπεράριθμο και αργόσχολο προσωπικό και να παίρνει αραιά και πού μερικά φράγκα από τις ομάδες.

 

Στην πραγματικότητα το φέσωσαν ώς εκεί που δεν παίρνει.

 

Φυσικά, κανένας δεν κατάφερε να το αξιοποιήσει. Ποιος να πάει να το νοικιάσει και να το ανοίξει με κίνδυνο να φτάσει το Σαββατοκύριακο, να του τα σπάσουν οι… αγνοί οπαδοί και να τα βρει τη Δευτέρα… καλοκαιρινά.

 

Η αποχώρηση του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ ήταν μια καλή αφορμή να σχεδιαστεί από την αρχή το πράγμα.

 

Κι εκεί που άκουγα τον Γαλακτόπουλο, που εκτός από ολυμπιονίκης αποδείχθηκε και πετυχημένος επιχειρηματίας, να λέει… ευτυχώς που έφυγαν, αφού τώρα θα μπορέσουμε να το κάνουμε στολίδι και να το προσφέρουμε στους κατοίκους της Αθήνας και στους τουρίστες με σεβασμό στην ιστορία του χώρου, ξαφνικά… τσουπ, να σου πάλι η ΑΕΚ μέσα!

 

Για να παίξει παιχνίδια πρωταθλήματος Γ' Εθνικής!

 

Πείτε μου μία άλλη πόλη του κόσμου που δίνει το Ολυμπιακό της Στάδιο για να γίνεται πρωτάθλημα Γ΄ Εθνικής. Μία!

 

Scroll to top