Pin It

Του Κ. Κάραλη

 

Το Μουντιάλ Κ-20 της Τουρκίας κάνει σέντρα σήμερα με τα ταλέντα του «αύριο». Το μέλλον είναι μπροστά τους και σίγουρα τα περισσότερα παιδάκια θα τραβήξουν τα βλέμματα όχι μόνο των οπαδών αλλά και αρκετών σκάουτερ. Αλλωστε από τη διοργάνωση έχουν περάσει οι μεγαλύτεροι αστέρες του ποδοσφαίρου. Από τον Μαραντόνα μέχρι τον Ινιέστα. Η παρέλαση αρχίζει…

 

ΓΑΛΛΙΑ

Σαμουέλ Ουμτίτι (19), Λιόν – αμυντικός (Samuel Umtiti)

Είναι ένας από τους ανερχόμενους σταρ του γαλλικού ποδοσφαίρου. Αγωνίζεται στη Λιόν τόσο ως αριστερός μπακ όσο και ως κεντρικός αμυντικός. Τη σεζόν που πέρασε πραγματοποίησε 26 εμφανίσεις στη League 1. Στο ευρύ κοινό έγινε γνωστός για το φανταστικό γκολ που πέτυχε εναντίον της Τότεναμ στο Europa League.

 

ΓΑΛΛΙΑ

Πολ Πογκπά (20), Γιουβέντους – μέσος (Paul Pogba)

Ο άλλος μεγάλος μικρός της Γαλλίας. Ο 20χρονος μέσος φοράει τη φανέλα της Γιουβέντους, η οποία τον απέκτησε ως ελεύθερο από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Φέτος αγωνίστηκε σε 27 ματς, έχοντας σκοράρει 5 γκολ.

 

ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ

Νικολάς Λόπεζ (19), Ρόμα – επιθετικός (Nicolás López)

Πρόκειται για τον παίκτη-κλειδί της Ουρουγουάης. Ο 19χρονος επιθετικός πήρε μεταγραφή για τη Ρόμα έναντι 790.000 ευρώ το 2012 και με τη φανέλα της εθνικής του ομάδας αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα της Λατινικής Αμερικής με 6 γκολ.

 

ΧΙΛΗ

Νικολάς Καστίγιο (20), Ουνιβερσιδάδ Κατόλικα – επιθετικός (Nicolás Castillo)

Ο 20χρονος επιθετικός της Ουνιβερσιδάδ ντε Τσίλε αγωνίστηκε φέτος στο χιλιανό πρωτάθλημα με απολογισμό 5 γκολ σε 17 εμφανίσεις. Πρόσφατα απασχόλησε την ιταλική Σαμπντόρια, ενώ παλαιότερα οι φήμες τον ήθελαν να μετακομίζει είτε στην Ιντερ είτε στη Γιουβέντους.

 

ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ

Ντερλίς Γκονζάλεζ (19), Μπενφίκα Β΄ – επιθετικός (Derlis González)

Ο 18χρονος Ντερλίς Γκονζάλεζ ανήκει στην Μπενφίκα, ενώ φέτος αγωνίστηκε δανεικός στην Γκουαρανί. Η Εθνική μας ομάδα θα τον βρει μπροστά της στις 28 Ιουνίου για την 3η αγωνιστική του Μουντιάλ και πρέπει να του δώσει μεγάλη προσοχή. Για να καταλάβετε, ο Γκονζάλεζ υπάρχει στη μεταγραφική λίστα της Τσέλσι και της Μάντσεστερ Σίτι.

 

ΚΟΛΟΜΒΙΑ

Χουάν Κιντέρο (20), Ατλέτικο Νασιονάλ – μέσος (Juan Fernando Quintero)

Ο Κιντέρο είναι ο αρχηγός της εθνικής ομάδας της Κολομβίας, με την οποία κατέκτησε την πρώτη θέση στο πρωτάθλημα Κ-20 της Νότιας Αμερικής. Με την περίπτωσή του ασχολήθηκε τον Μάιο η Μάντσεστερ Γιουνάιντεντ.

 

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Μπετίνιο (19), Σπόρτινγκ – επιθετικός (Alberto Alves Coelho)

Ο Αλμπέρτο Αλβες Κοέλιο, γνωστός και ως Μπετίνιο, τη σεζόν που μας πέρασε αγωνίστηκε στη Β΄ ομάδα της Σπόρτινγκ Λισαβόνας και σε 31 συμμετοχές έστειλε 7 φορές τη μπάλα στα δίχτυα. Θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα. Με την Εθνική Πορτογαλίας Κ-20 έχει σημειώσει 14 γκολ σε 20 εμφανίσεις.

 

ΙΣΠΑΝΙΑ

Ζεράρ Ντεουλοφέου (19), Μπαρτσελόνα – επιθετικός (Gerard Deulofeu)

Πιθανόν να είναι ο πιο αναγνωρίσιμος ποδοσφαιριστής του Μουντιάλ της Τουρκίας στα 19 του. Παίζει στη Μπαρτσελόνα και με την εθνική ομάδα της Ισπανίας έχει κατακτήσει δύο φορές το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ-19 (2011, 2012). Μάλιστα, το 2012 οι Ισπανοί είχαν νικήσει την εθνική μας ομάδα στον τελικό με 1-0 και το γκολ προήλθε από ασίστ του Ντεουλοφέου.

 

Scroll to top