21/06/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Παιδιά, της Ελλάδος παιδιά

      Pin It

Του Κ. Κάραλη

 

Με το μυαλό στην αυριανή πρεμιέρα κόντρα στο Μεξικό (18.00) για το Μουντιάλ Κ-20 είναι οι πιτσιρικάδες της Εθνικής μα ομάδας.

 

Με μπροστάρη τον ομοσπονδιακό προπονητή Κώστα Τσάνα θα τα δώσουν όλα στην πρώτη τους εμφάνιση σε Παγκόσμιο Κύπελλο.

 

Ο Τσάνας σε δηλώσεις του στο NOVA Σπορ fm κράτησε χαμηλό προφίλ. Αλλά όμως τα λόγια του κρύβουν αισιοδοξία όσον αφορά την εξέλιξη της διοργάνωσης: «Στόχος μας να πάρουμε μία θέση που να οδηγεί στα νοκ άουτ παιχνίδια.Το επίπεδο, όχι μόνο στον όμιλό μας, αλλά γενικά, είναι πολύ υψηλό».

 

Δεν παρέλειψε, επίσης, να σχολιάσει το γεγονός ότι οι περισσότεροι από τους ποδοσφαιριστές έχουν πάρει παραστάσεις και δεν έχουν μείνει αγωνιστικά άπραγοι τον τελευταίο καιρό: «Πριν από δύο χρόνια πολλοί δεν ήξεραν αυτούς τους παίκτες. Πλέον είναι γνωστοί, έχουν συμμετοχές και εμπειρίες από μεγάλες ομάδες».

 

Αυτό φυσικά επιβεβαιώνεται και από την απόφασή του να επιλέξει ποδοσφαιριστές, οι οποίοι έχουν πάρει μέρος και σε προηγούμενες διεθνείς διοργανώσεις με τη «γαλανόλευκη».

 

Για παράδειγμα, ο Μαρινάκης, ο Σταφυλίδης, ο Διαμαντάκος και ο Καπίνο βρέθηκαν σε όλες τις τελικές φάσεις που ήταν παρούσα η Εθνική. Δηλαδή και στο EURO K-17 το 2010 και στο EURO K-19 το 2011 και 2012.

 

Οι υπόλοιποι με κάποιες εξαιρέσεις έχουν από δύο συμμετοχές. Αυτοί που θα πάρουν το βάφτισμα του πυρός με το εθνόσημο σε τελική φάση είναι ο Γιαννακόπουλος, ο Γούτας, ο Πέλκας, ο Κούρος, ο Ράνος και ο Κωνσταντινίδης. Αν ρίξει κάποιος μια ματιά στους επίλεκτους του Τσάνα, θα δει ότι στην πλειονότητά τους οι παίκτες αποτέλεσαν βασικά στελέχη στις ομάδες που αγωνίστηκαν τη σεζόν που ολοκληρώθηκε.

 

Επιπλέον, ο Τσάνας ξεκαθάρισε ότι ο Ταξιάρχης Φούντας δεν αποκλείστηκε από την αποστολή λόγω πειθαρχικού παραπτώματος, αλλά λόγω τραυματισμού.

 

«Για να γίνει αντικατάσταση του παίκτη εστάλη ολόκληρος ο ιατρικός φάκελος στη FIFA. Ο Φούντας αντιμετώπισε πρόβλημα όπως και ο Μαυρίας», είπε προσπαθώντας να δώσει τέλος στη φημολογία.

 

Εκτός όμως από τον 46χρονο προπονητή και οι παίκτες εξέφρασαν την πίστη τους πως η εθνική ομάδα έχει ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση. «Είμαστε έτοιμοι για να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε. Δεν φοβόμαστε καμία ομάδα γιατί είμαστε ένα σύνολο που έχει ικανότητες», δήλωσε ο Μαυρουδής Μπουγαΐδης.

 

Από τη μεριά του ο Κώστας Τριανταφυλλόπουλος τόνισε ότι «η ομάδα έχει αρχίσει να δένει και πρέπει να τα δώσουμε όλα», ενώ ο Παναγιώτης Μπάλλας εξέφρασε την ανυπομονησία του για την πρεμιέρα, κάτι που προφανώς αντιπροσωπεύει ολόκληρη την αποστολή.

 

Από αύριο, λοιπόν, τα Ελληνόπουλα θα προσπαθήσουν να κάνουν περήφανη τη χώρα μας για να αποδείξουν ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει ακόμη μία ελπίδα να σωθεί. Αλλωστε, μην ξεχνάμε ότι στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ-19 πέρυσι το καλοκαίρι, η Εθνική έφτασε μέχρι τον τελικό κόντρα στην Ισπανία και τελικά λύγισε στο τέλος.

 

 

Scroll to top