18/06/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Χώρισαν τα τσανάκια

      Pin It

Χρονογράφημα

 

Του Πέτρου Μανταίου

 

Ψεύδη και αοριστίες. Τόσο στο «non paper που διοχετεύτηκε, επιλεκτικά σε ορισμένα ΜΜΕ, από την κυβέρνηση» όσο και στη συνέντευξη που έδωσε στους ξένους ανταποκριτές ο υφυπουργός/πολιτικός προϊστάμενος της ΕΡΤ Σίμος Κεδίκογλου. Διάβασα προσεκτικά τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς και τις κυβερνητικές «αλήθειες» περί ΕΡΤ και τις αντικρούσεις του Σωτήρη Μανιάτη στη χθεσινή «Εφ.Συν.»∙ τέσσερις σελίδες! Συνέκρινα, και προσπάθησα να καταλάβω: Πώς γίνεται να υποστηρίζεις, με σκόπιμα ψεύδη και εσκεμμένες αοριστίες, μία (χαμένη τώρα πια, κατά τη γνώμη μου) υπόθεση, όταν ξέρεις ότι ψεύδεσαι και αοριστολογείς και ξέρεις, επίσης, ότι αυτό το γνωρίζουν οι πάντες!

 

Προσπάθησα να θυμηθώ, ανατρέχοντας πρόχειρα στη σχεδόν 40χρονη ιστορία της μεταπολίτευσης, άλλο ανάλογο… γκεμπελικό κακέκτυπο στρέβλωσης πραγματικών περιστατικών. Απόρησα, με την προχειρότητα, με την οποία ο αρμόδιος υπουργός και οι υποτιθέμενοι συνεργάτες του –εν συνόλω η κυβέρνηση, αφού διάλεξε ως αφετηρία αναμέτρησης∙ με τι; ο θεός κι η ψυχή της…– την ΕΡΤ… απόρησα πώς κατάφεραν, στη φούρια του «άντε να ξεμπερδεύουμε», να μπερδέψουν τόσο το κουβάρι, ώστε να «κάψουν» και τα «καλά» χαρτιά των χρονίων «παθήσεων» της ΕΡΤ και να την καθαγιάσουν στα μάτια των πολλών. Αφού ο πολύς ο κόσμος (μέρες τώρα παρατηρώ στο προαύλιο του Ραδιομεγάρου) έκανε την ΕΡΤ –με τα όποια τρωτά της– δική του υπόθεση και δείχνει να χωρίζει τα τσανάκια του με όσους αποφάσισαν το κλείσιμό της, αντιμετωπίζοντάς τους σαν ξένο σώμα.

 

Ο,τι και να λέει τώρα, μετά τη θύελλα, ο Αντώνης Σαμαράς γι’ αυτούς «που θα μετανιώσουν γρήγορα», γιατί «η ΕΡΤ δεν έκλεισε», πάνε… βερεσέ. Στην ανώνυμη συνείδηση καταγράφηκε ήδη ότι η στενή περί τον Σαμαρά ομάδα, πεντέξι νοματαίοι, αν δεν έκλεισαν, επιχείρησαν να κλείσουν τη δημόσια… επικοινωνία! Συγκινημένοι προχθές δύο νεαροί ναυτικοί σε ποντοπόρα, υπογράφοντας να μην κλείσει η ΕΡΤ, έλεγαν: «Είναι η επαφή μας με την πατρίδα!».

Scroll to top