25/06/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ανέφικτα σχέδια και ζημίες

Πλήρη φάκελο με οικονομικά στοιχεία σχετικά με την ΕΡΤ και τις ζημίες που έχει (και θα) υποστεί όχι μόνο η δημόσια ραδιοτηλεόραση αλλά και το ίδιο το Δημόσιο από το ξαφνικό.
      Pin It

Πλήρη φάκελο με οικονομικά στοιχεία σχετικά με την ΕΡΤ και τις ζημίες που έχει (και θα) υποστεί όχι μόνο η δημόσια ραδιοτηλεόραση αλλά και το ίδιο το Δημόσιο από το ξαφνικό λουκέτο παρουσιάζουν σήμερα (13.00) οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ σε συνέντευξη Τύπου που δίνουν στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν γίνει υπολογισμοί για τις ζημίες από την αθέτηση συμβατικών υποχρεώσεων με ρήτρες εκατομμυρίων ευρώ, ενώ ρήτρες υπάρχουν και για τα δορυφορικά σήματα που έχουν διακοπεί. Σημαντικά προβλήματα θα αντιμετωπίσει και ο ελληνικός κινηματογράφος, καθώς παραγωγές που βρίσκονται σε εξέλιξη και θα χρηματοδοτούνταν από την ΕΡΤ (από το 1,5%) βρίσκονται τώρα στον «αέρα». Παράλληλα, όπως λέγεται, θα καταθέσουν και τις προτάσεις τους για την επόμενη μέρα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν μπορεί να υπάρξει άλλη λύση από τη συνέχιση της ΕΡΤ με την προ του «μαύρου» κατάσταση.

 

Η… λύση πάντως που έχουν συμφωνήσει οι δύο (πλέον) εταίροι της κυβέρνησης είναι μέχρι στιγμής νεφελώδης έως και ανέφικτη. Και αυτό φαίνεται ότι θα επισημάνουν αύριο οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ σημειώνοντας ότι τα όποια φημολογούμενα σενάρια δεν είναι πραγματοποιήσιμα.

 

Παραμένουν όμως και αναπάντητα ερωτήματα που έχουν να κάνουν με το ποιος θα παραλάβει από ποιον και με ποιον τρόπο. Πώς παραλαμβάνει αλήθεια κάποιος από κάποιον που είναι ήδη απολυμένος; Και πώς θα ζητηθούν (αν χρειαστεί) ευθύνες προσεχώς από κάποιους που βρέθηκαν στον «αέρα» εξαιτίας της εκκαθάρισης της εταιρείας;

 

Απορίας άξιον είναι επίσης τι ακριβώς θα γίνει το «brand name» ΕΡΤ, που ήταν και παραμένει (τώρα πλέον ακόμα περισσότερο) διεθνώς αναγνωρίσιμο. Δεν είναι αλήθεια και αυτό ένα περιουσιακό στοιχείο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης; Η κατάργησή του δεν προκαλεί ζημία για τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα; Και ποιος θα λογοδοτήσει γι’ αυτό;

 

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι μοναδικές θεάσεις του μεταδιδόμενου διαδικτυακά προγράμματος από την ΕΡΤ από τις 12 Ιουνίου μέχρι και προχθές είχαν ξεπεράσει τα 4,5 εκατομμύρια με βάση τις επίσημες μετρήσεις της EBU. Οπως λέγεται μάλιστα, το 1,3 εκατ. προέρχονται από το εξωτερικό.

 

Τώρα το «φίδι από την τρύπα» αναλαμβάνει να βγάλει ο νέος υφυπουργός αρμόδιος για θέματα ΕΡΤ, Παντελής Καψής, ο οποίος θα πρέπει σύντομα να βρει τρόπο επικοινωνίας με τους εργαζόμενους στη δημόσια ραδιοτηλεόραση και να προχωρήσει στην επόμενη φάση.

 

ΣΩ.ΜΑ

Scroll to top