Reuters

28/06/13 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΜΦΥΛΙΟ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

Δέσμευση ΗΠΑ για στήριξη στον Λίβανο

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι, υποσχέθηκε στον πρόεδρο του Λιβάνου Σουλεϊμάν, πως θα στηρίξει την ασφάλεια της χώρας του.
      Pin It

Την πλήρη δέσμευσή του πως θα στηρίξει τον – αποσταθεροποιημένο από τον πόλεμο στη Συρία – Λίβανο, εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο Μισέλ Σουλεϊμάν. Ο κ. Κέρι που πραγματοποιεί περιοδεία στη Μέση Ανατολή «υπογράμμισε ότι οι ΗΠΑ δεσμεύονται πλήρως να στηρίξουν τον πρόεδρο της χώρας, ο οποίος καταβάλλει προσπάθειες για να εγγυηθεί την ασφάλεια και την κυριαρχία του Λιβάνου».

Μάλιστα, ο Κέρι δεσμεύτηκε ότι η χώρα του θα «λάβει όλα τα μέτρα που επιβάλλονται για να ενθαρρύνει τη διεθνή κοινότητα να συνεχίσει να προστατεύει την κυριαρχία, την ανεξαρτησία και την ασφάλεια του Λιβάνου», συμπληρώνοντας πως η Ουάσινγκτον θα συνεχίσει να προσφέρει βοήθεια στις ένοπλες δυνάμεις του Λιβάνου.

Ανησυχία για τις επιπτώσεις του συριακού εμφυλίου

Η Ουάσινγκτον είναι όλο και πιο ανήσυχη για τις συνέπειες του πολέμου στη Συρία στον γειτονικό Λίβανο, όπου οι θρησκευτικές εντάσεις αυξάνονται μεταξύ σουνιτών και σιιτών, μεταξύ υποστηρικτών και πολέμιων του καθεστώτος της Δαμασκού.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, η μικρή χώρα της Μεσογείου φιλοξενεί 400.000 Σύρους πρόσφυγες, δηλαδή τον μεγαλύτερο αριθμό σε σχέση με άλλες γειτονικές χώρες.

efsyn.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Scroll to top