28/06/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Προσφυγή στο ΣτΕ από την ΠΟΣΠΕΡΤ για αντισυνταγματική μεταβίβαση

Να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η από 24.4.2013 απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων.
      Pin It

Να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η από 24.4.2013 απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων με την οποία μεταβιβάστηκε στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) κατά πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή το ακίνητο των παλαιών εγκαταστάσεων της ΕΤ3 (ΕΡΤ Α.Ε.), έκτασης 760.807 τετραγωνικών μέτρων στην Περαία του Δήμου Θερμαϊκού Θεσσαλονίκης, ζητάει από το Συμβούλιο της Επικρατείας η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Προσωπικού Επιχειρήσεων Ραδιοφωνίας-Τηλεόρασης (ΠΟΣΠΕΡΤ) και ο πρόεδρός της Π. Καλφαγιάννης.

 

Οπως επισημαίνεται στη σχετική προσφυγή:

 

• Η ΕΡΤ έχει ανεγείρει επί του επίμαχου ακινήτου και συντηρεί με δικές της δαπάνες κεραίες ραδιοφωνίας και άλλες εγκαταστάσεις ραδιοφωνικών σημάτων κ.λπ. που είναι αναγκαίες για τη λειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης στη Βόρεια Ελλάδα.

 

• Από τη μεταβίβαση του κτιρίου στο ΤΑΙΠΕΔ θα μειωθούν τα εισοδήματα της ΕΡΤ κατά τη διαχειριστική χρήση 2013 κατά περίπου 18.130.000 ευρώ .

 

• Η απόφαση της Διυπουργικής δεν κάνει καμιά αναφορά για την αξία του μεταβιβαζόμενου ακινήτου και των εγκαταστάσεών του, τα ποσά που έχει καταβάλει η ΕΡΤ για την απόκτηση, βελτίωση, ανάπτυξη και συντήρηση του επίμαχου ακινήτου. Ούτε όμως γίνεται αναφορά σε κάθε είδους τέλη, φόρους και άλλες επιβαρύνσεις υπέρ του Δημοσίου που καταβλήθηκαν από τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα για το εν λόγω κτίριο.

 

• Παράλληλα παραβιάζονται το άρθρο 17 του Συντάγματος, το οποίο απαγορεύει απαλλοτρίωση χωρίς αποζημίωση, αλλά και το άρθρο 20, καθώς πριν από τη μεταβίβαση δεν κλήθηκε η ΕΡΤ να παράσχει τις απόψεις της επί της νομιμότητάς της.

Scroll to top