Marinakis-thema

28/06/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Το ταμείο του ΟΠΑΠ αλλάζει τις ισορροπίες

Μπορεί η ΑΕΚ του Μελισσανίδη να βρίσκεται ακόμη στην Γ’ Εθνική, αλλά ο πόλεμος με τον Μαρινάκη και τον Ολυμπιακό αρχίζει από τώρα!.
      Pin It

ΦΟΥΛ ΕΠΙΘΕΣΗ

 

Του Ν. Ασημακόπουλου

 

Μπορεί η ΑΕΚ του Μελισσανίδη να βρίσκεται ακόμη στην Γ’ Εθνική, αλλά ο πόλεμος με τον Μαρινάκη και τον Ολυμπιακό αρχίζει από τώρα!

 

Τα πράγματα είναι πάρα πολύ απλά… Από το συνολικό ποσό που δίνει κάθε χρόνο το κράτος για διαφήμιση, τα μισά και παραπάνω προέρχονται από τον ΟΠΑΠ. Ειδικά το επαγγελματικό ποδόσφαιρο έχει μάθει να βουτάει για τα καλά στα κρατικά (ώς τώρα) λεφτά, είτε για επιχορηγήσεις με αφορμή τη συμμετοχή των ομάδων στο κουπόνι του Στοιχήματος είτε για διαφήμιση στις φανέλες των ομάδων.

 

Μάλιστα ένας από τους λόγους που οι ομάδες της Σούπερ Λιγκ δέχτηκαν πριν από λίγους μήνες την αύξηση των ΠΑΕ από 16 σε 18, ήταν κάποια επιπλέον χρήματα που υποσχέθηκε ο (πρώην πια) υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης από τον ΟΠΑΠ.

 

Οι συμφωνίες έμειναν στο μιλητό, ο οργανισμός πουλήθηκε στον Μελισσανίδη και στους Τσέχους του και όπου να ’ναι πέφτουν οι υπογραφές, οπότε η Λίγκα και οι ομάδες μένουν ξεκρέμαστες. Αυτός είναι και ο λόγος που ο πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ Γιάννης Μώραλης βγήκε προχθές και τα έχωσε στον ΟΠΑΠ, ζητώντας του να μην αθετήσει τις συμφωνίες, γιατί… θα δει τι θα πάθει!

 

Βέβαια, πίσω από τον Μώραλη βρίσκεται ο Μαρινάκης, ο οποίος περνάει τα τελευταία χρόνια όποια γραμμή θέλει στη Σούπερ Λιγκ. Στην πραγματικότητα είναι αυτός που εξασφάλισε τις επιχορηγήσεις και τους κρατάει από τότε δεμένους όλους πίσω του. Λογικό, λοιπόν, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού να φοβάται πλέον ότι αν αρχίσει να μοιράζει ο Μελισσανίδης τις ως τώρα κρατικές επιχορηγήσεις, θα αλλάξουν πανεύκολα και οι συσχετισμοί στα ψηλά πατώματα του ελληνικού ποδοσφαίρου, εκεί όπου έχει τα τελευταία χρόνια τον απόλυτο έλεγχο.

 

Επειτα, υπάρχει και η διαφήμιση των παιχνιδιών του ΟΠΑΠ, δηλαδή του ΤΖΟΚΕΡ, του ΛΟΤΤΟ, του ΠΡΟΤΟ, του Super 3, του EXTRA 5 και του ΚΙΝΟ, στις φανέλες όλων σχεδόν των ομάδων, που τρέχουν να την εξασφαλίσουν, επειδή δεν βρίσκουν από καμία άλλη εταιρεία ή προϊόν περισσότερα λεφτά. Κι αυτά τα κονδύλια θα τα μοιράσει ουσιαστικά ο Μελισσανίδης, ο οποίος… δεν δείχνει να βιάζεται, παρά τις «απειλές» που ακούει.

 

Το πράγμα γίνεται ακόμη πιο σοβαρό από το γεγονός ότι μέχρι τη Δευτέρα οι ομάδες που παίζουν στην Ευρώπη θα πρέπει να δηλώσουν τη διαφήμιση που θα έχουν στις φανέλες τους στο Champions League και στο Europa, αφού καταλαβαίνει κανείς ότι άλλα θα είναι τα ποσά σε περίπτωση που η διαφήμιση κάποιου θα παίζει στα ευρωπαϊκά γήπεδα όλο τον χειμώνα κι άλλα αν το λογότυπο εμφανίζεται μόνο στα ματς του υποβαθμισμένου ελληνικού πρωταθλήματος.

 

Αν το πράγμα από ένα σημείο και μετά χοντρύνει, θα μπει σίγουρα και το θέμα του «ασυμβίβαστου» για τον ιδιοκτήτη του ΟΠΑΠ ο οποίος δεν μπορεί να είναι μέτοχος οποιασδήποτε ανώνυμης ποδοσφαιρικής εταιρείας. Ο Μελισσανίδης τυπικά και προς το παρόν είναι καλυμμένος, αλλά οι ανταγωνιστές του στο ποδόσφαιρο δεν θα το αφήσουν να περάσει έτσι…

 

 

Scroll to top