ΑΠΕ-ΜΠΕ

30/06/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Το αντιμελισσανιδικό μέτωπο σε αντεπίθεση κατά του «Τίγρη»

Πιο γρήγορα απ’ όσο περίμενε η ποδοσφαιρική πιάτσα συγκροτήθηκε ένα αντιμελισσανιδικό μέτωπο συμφερόντων με στόχο να επιτεθεί οικονομικά στον Δημήτρη Μελισσανίδη.
      Pin It

Του Ν. Ασημακόπουλου

 

Πιο γρήγορα απ’ όσο περίμενε η ποδοσφαιρική πιάτσα συγκροτήθηκε ένα αντιμελισσανιδικό μέτωπο συμφερόντων με στόχο να επιτεθεί οικονομικά στον Δημήτρη Μελισσανίδη και να αναχαιτίσει το μπάσιμο που επιχειρεί μέσω της αγοράς του ΟΠΑΠ και της εισόδου του στην ΑΕΚ.

 

Πρώτη αφορμή, ένα έγγραφο μέσα από το οποίο γίνεται προσπάθεια να ματαιωθεί την τελευταία στιγμή η πώληση του ΟΠΑΠ, παρά τη συμφωνία που υπάρχει με την εταιρεία τού Μελισσανίδη Emma Delta για το 33% του Οργανισμού.

 

Ο στόχος να βρεθεί σε δύσκολη θέση όχι μόνον ο ο ίδιος ο Μελισσανίδης αλλά και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος τον τελευταίο καιρό «κατηγορείται» ότι τον έχει κάνει προνομιακό συνομιλητή του. Μάλιστα, όπως αναφέρεται, ο Μελισσανίδης χρησιμοποιεί το όνομα του πρωθυπουργού σε κάθε ευκαιρία.

 

Στο ίδιο μήκος κύματος και το προ ημερών ρεπορτάζ των «Financial Times», το οποίο αναφέρεται σε εκβιασμούς του Μελισσανίδη προς τον διεθύνοντα σύμβουλο του ΟΠΑΠ Κώστα Λουρόπουλο.

 

«Η Ελλάδα», γράφει χαρακτηριστικά, «δίνει μάχη να αποφύγει την κατάρρευση της δεύτερης μεγάλης ιδιωτικοποίησης εν μέσω πιέσεων από τους υποψήφιους αγοραστές για το μονοπώλιο του κρατικού τζόγου ώστε να αλλάξουν οι όροι της συμφωνίας που έκλεισε τον περασμένο μήνα».

 

Τα προβλήματα με την πώληση ύψους 700 εκατομμυρίων απειλούν, όπως υποστηρίζει, να διευρύνουν την ένταση με τους δανειστές της Ελλάδας, που φοβούνται ότι ο ρυθμός των ιδιωτικοποιήσεων θα κινδυνεύσει.

 

Σύμφωνα με έγγραφα που ισχυρίζονται πως έχουν δει οι «Financial Times», η Emma Delta ζήτησε να ακυρώσει δύο κομμάτια της συμφωνίας: το 3ετές συμβόλαιο με την Ιντραλότ, ύψους 110 εκατομμυρίων ευρώ, και την 12ετή παραχώρηση λειτουργίας του ΟΠΑΠ με αντάλλαγμα 190 εκατομμύρια ευρώ προκαταβολή και ετήσιο τίμημα 50 εκατομμυρίων ευρώ.

 

Κατά το ίδιο δημοσίευμα, ο διευθύνων σύμβουλος Κώστας Λουρόπουλος σε μέιλ που έχει δει η εφημερίδα εκφράζει παράπονα ότι αισθάνεται να πιέζεται από τον Μελισσανίδη μέσω μιας σειράς τηλεφωνημάτων.

 

«Με προσέβαλε σε πολλές περιπτώσεις. Αν τολμήσεις να υπογράψεις (τη συμφωνία με τη Ιντραλότ), θα σου πάρω το κεφάλι» ισχυρίζεται ο Λουρόπουλος ότι του είπε ο Μελισσανίδης στις 20 Μαΐου.

 

Και έπεται συνέχεια…

Scroll to top