01/07/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ζήτω το 2021!

Δυστυχώς η αδιαθεσία του πρωθυπουργού άφησε τα σημάδια της. Ετσι, του ξέφυγε και είπε στη χθεσινή ομιλία του ότι η ανάκαμψη θα έρθει το 2021, διακόσια ακριβώς χρόνια μετά.
      Pin It

Το «Νέα Ελλάδα» προορίζεται για  όνομα της Ν.Δ. Παίζει γερά όμως και η ονομασία «Νέα Μέτρα»

 

Του Λάκη Μπέλλου     twitter.com/pamelouketo

 

Δυστυχώς η αδιαθεσία του πρωθυπουργού  άφησε τα σημάδια της. Ετσι, του ξέφυγε  και είπε στη χθεσινή ομιλία του ότι η  ανάκαμψη θα έρθει το 2021, διακόσια  ακριβώς χρόνια μετά το 1821, όπως το  προσδιόρισε, οπότε θα έχουμε και τη  «Νέα Ελλάδα».

 

Πολλοί από τους συνέδρους στη Ν.Δ. το  πήραν στα σοβαρά και, αφού τον  καταχειροκρότησαν, άρχισαν να  τραγουδούν όλοι μαζί «Μου ξανάρχονται  ένα ένα χρόνια δοξασμένα/ να ‘ρχονταν το  2021» και το «Κελί 2021».

 

Ο πρωθυπουργός στην ομιλία του ήταν  αγνώριστος, κάτι μεταξύ Κολοκοτρώνη,  Καραϊσκάκη, Αθανασίου Διάκου,  Μπουμπουλίνας, Παλαιών Πατρών  Γερμανού και Γερμανού Ράιχενμπαχ.

 

Ζήτησε δε να σταματήσει η ομιλία του  για δύο λεπτά γιατί οι Σύνεδροι θα  αισθάνονταν σίγουρα αδιαθεσία και  λιποθυμία από αυτά που άκουγαν και  αναρωτιόντουσαν μήπως εννοούσε ότι θα  έχουμε τη «Νέα Ελλάδα» το 3021, οπότε  συμπληρώνονται 1.200 χρόνια από το 1821.

 

Ο Νίκος Δένδιας ξεκαθάρισε όμως ότι  ισχύει το «2021» και πρόσθεσε μάλιστα  ότι ο Αντώνης Σαμαράς θα είναι  πρωθυπουργός μέχρι τη χρονολογία αυτή,  οπότε όλοι λιποθύμησαν ομαδικά.

 

Φυσικά, το ένδοξο 2021 μεταθέτει την  ανάπτυξη που μας είχε υποσχεθεί ο  πρωθυπουργός για τον Σεπτέμβριο 2013, αν  πηδούσαμε το καλοκαίρι. Αλλά φαίνεται  πως δεν θα το πηδήσουμε. Το αντίθετο  μάλιστα.

 

Αρα, για να φτάσουμε στη «Νέα Ελλάδα»  του 2021, έχουμε να αντιμετωπίσουμε  πολλά ακόμη, όπως το σούβλισμα του  Αθανάσιου Διάκου και το σούβλισμα από  τον Ιωάννη Στουρνάρα.

 

Ο Μάκης Βορίδης ήταν μέσα στην  επικαιρότητα. Θυμήθηκε τι έκανε ο  Ανδρέας Παπανδρέου το 1821 και το 1981 και  εστίασε εκεί τον εμπνευσμένο λόγο του  που συζητήθηκε κυρίως από τον ίδιο.

 

Να πούμε όμως εκτός από το 2021 και το τι  γίνεται και το 2013. Και συγκεκριμένα  την Παρασκευή 28 Ιουνίου που  καταγράφηκε ως η μέρα που αισθάνθηκε  αδιαθεσία ο πρωθυπουργός.

 

Μερικοί είπαν ότι διέκοψε προσωρινά  την ομιλία του, γιατί δεν μπορούσε να  σταθεί όρθιος από την πείνα.

 

Τώρα όμως ξέρει, πρόσθεταν, πώς  αισθάνονται τα παιδιά στα σχολεία όταν  δεν μπορούν να σταθούν στα πόδια τους.

 

Αλλοι, πιο κακεντρεχείς, υποστήριζαν  ότι ο Σαμαράς συνέχισε την ομιλία  γιατί τρόμαξε να πάει σε νοσοκομείο με  υπουργό τον Αδωνι.

 

Το χειρότερο είναι πως λόγω ασθενείας  θα τον αντικαθιστούσε ο αντιπρόεδρος Βενιζέλος, ο οποίος έστειλε μάλιστα  και τηλεγράφημα με ευχές: «Περαστικός».

 

Οτι είμαστε πάλι σε εποχή φουλ  ανάπτυξης και μέχρι το 2021 θα  απογειωθούμε, αποδεικνύεται από  μερικά μικρά πράγματα. Π.χ. γίνεται πάλι  χαμός για διακοποδάνεια. Για τη  διακοπή ρεύματος, δηλαδή.

 

Γενικά είμαστε ακόμα στο 1821.  Οταν γίνονταν οι φορολογικές δηλώσεις  χειρόγραφα, δεν υπήρχε καμία παράταση.  Τώρα που είναι ηλεκτρονικές, μπορεί να  φτάσει η παράταση μέχρι το 2021.

 

Να ξαναγυρίσουμε όμως στην επική  ομιλία του πρωθυπουργού, όπου είπε  επίσης 100 φορές τις λέξεις «σημαία»  και «πατρίδα» γιατί ανεβάζουν τα  ποσοστά στη Χ.Α.

 

Υποσχέθηκε δε ότι μέχρι το 2021 θα χαστουκίσει τη Λιάνα  Κανέλλη και θα κατουρήσει έξω από το  Μέγκα.

 

Scroll to top