03/07/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Η ΤΡΙΤΗ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ηθελε να βαφτίσει τα παιδιά της Διόνυσο και Αγαμέμνονα

Η Νταϊάνα Κραλ, σέξι, επικοινωνιακή, λαμπερή, με ερμηνείες φουλ συναισθηματικές , έχοντας μαζί της και μια πολύ καλή μπάντα, κέρδισε το κατάμεστο Ηρώδειο. Ανάμεσα στο κοινό και η Νανά Μούσχουρη. Η Καναδέζα σταρ τής έπλεξε από τη σκηνή το εγκώμιο. .
      Pin It

Του Δημήτρη Κανελλόπουλου

«Θα ήθελα να έρθω ξανά στην Ελλάδα, αλλά αυτή τη φορά με τα παιδιά μου για διακοπές», μας έλεγε μετά το Ηρώδειο η Νταϊάνα Κραλ, στον «Διόνυσο», σ' ένα μικρό πάρτι που στήθηκε προς τιμήν της, με την Ακρόπολη φωτισμένη απέναντί μας. «Και την ώρα που έπαιζα νωρίτερα το σκεφτόμουν» συνέχισε, εμφανώς κουρασμένη αλλά πολύ κεφάτη και χαρούμενη.

Δεν ξέρω τι ακριβώς σκεφτόταν στην ώρα του live, αν είχε στον νου της θάλασσες και αμμουδιές, το σίγουρο είναι πάντως πως έδωσε την πιο ωραία της συναυλία στην Ελλάδα. Η τρίτη και καλύτερη. Φάνηκε άλλωστε και από το πόσο επικοινωνιακή ήταν. Ολα τής άρεσαν. Ο καιρός, το αρχαίο Ωδείο, η Ελλάδα, ο κόσμος, ο ήλιος. Μιλούσε διαρκώς με τον κόσμο, έκανε αστεία, προλόγιζε τα τραγούδια της, εξηγούσε, μετέτρεψε το κατάμεστο Ηρώδειο σε μια παρέα. Καμία σχέση με την τελευταία φορά, που έπαιξε στη… Μαλακάσα και μάζεψε μόλις 200 άτομα.

Την έχει αποβάλει, όμως, από τη μνήμη της τη συγκεκριμένη συναυλία η Κραλ. Αυτή που θυμόταν ήταν η εμφάνισή της, πάλι στο Ηρώδειο, πριν από έξι χρόνια. Και δεν την ξεχνάει γιατί τότε ήταν έγκυος 6 μηνών. Δίδυμα έκανε, «σκέφτηκα να τους δώσω ελληνικά ονόματα, Διόνυσος και Αγαμέμνονας», είπε γελώντας. Με τον Ελβις Κοστέλο είναι παντρεμένη, ο οποίος έπαιζε το Σάββατο βράδυ στο Glastonbury. Οικογένεια, ε; Τα δύο παιδιά τα είχε αυτός πάντως, μαζί του. Κι έσπευσε η Νταϊάνα να μας πει πόσο της λείπουν.

Από το Βουκουρέστι ήρθε, με τσάρτερ παρακαλώ, στους δρόμους βρίσκεται για την περιοδεία της. Απόψε παίζει στη Νορβηγία, την Παρασκευή πάει στην Περούτζια, το Σάββατο στη Λούκα, την Κυριακή στη Ρώμη, την άλλη Τρίτη στη Στουτγάρδη κι έπεται συνέχεια μέχρι και τις 30 Ιουλίου. Μετά ακολουθεί ένα μεγάλο διάστημα διακοπών με την οικογένειά της για να επανέλθει στα live στις 20 Σεπτεμβρίου, στην Αμερική, με Σαν Ντιέγκο, Λος Αντζελες, Μοντερέι κ.α. Επειδή μπήκα στο «οικογενειακό trip» του ζεύγους, το έψαξα λίγο. Σε περιοδεία βρίσκεται λοιπόν και ο Κοστέλο, αυτός τελειώνει στις 7 Αυγούστου, στο Μονακό. Μία εβδομάδα αργότερα δηλαδή, αλλά μετά είναι όλος ο χρόνος δικός τους.

Μία ώρα και είκοσι λεπτά έπαιξε η Νταϊάνα προχθές το βράδυ. Πολλές διασκευές στο set list της, ένα το encore με τρία τραγούδια, το τελευταίο το έχει γράψει η ίδια μαζί με τον Ελβις. Ερμηνεία με φουλ συναίσθημα στα «Just Like A Butterfly That’s Caught In The Rain», «Prairie Lullaby» και «Lonely Avenue». Κορυφαία στιγμή το «Temptation» του Τομ Γουέιτς, στην πιο ροκ φάση της βραδιάς. Εχει και καλή μπάντα μαζί της η Νταϊάνα για την «Glad Rag Doll» περιοδεία της, ειδικά ο Aram Bajakian στις κιθάρες είναι καταπληκτικός. Η ίδια ήταν στο πιάνο και στο keyboards, το πρώτο μπροστά της, το δεύτερο από πίσω, στη μέση το σκαμπό, άλλαζε απλώς φορά και έπαιζε. Φορούσε ένα καταπληκτικό μαύρο φόρεμα, ανοιχτό μπροστά, καθόταν ένα πολύ σέξι σταυροπόδι όσο γυρνούσε, μας κοίταζε και μας μίλαγε. Κι εγώ που νόμιζα πως το πιο ωραίο σημείο της ήταν η πλάτη της. Ομορφη είναι και από κοντά, δεν είναι το σούπερ μοντέλο, αλλά έχει μια ζεστασιά κι ένα στιλ που σε κερδίζει.

Στην πρώτη σειρά των επισήμων ήταν και η Ολγα Κεφαλογιάννη. Εδωσαν κι ένα χαρτί με διάφορα ονόματα στην Νταϊάνα Κραλ στο τέλος ώστε να πει κάποιες ευχαριστίες, προσπάθησε να πει τσάταρα-πάτρα και το «Κefalogianni», το μπέρδεψε, στο τέλος το κατάφερε με το ζόρι. Το όνομα της Νάνας Μούσχουρη, όμως, που κι αυτή ήταν στην 1η σειρά, δεν χρειάστηκε καν να το διαβάσει. Την ευχαρίστησε από την πρώτη στιγμή που την είδε στο Ηρώδειο, της έπλεξε το εγκώμιο δε, λέγοντάς μας πόσο πολύ της άρεσε από μικρή και πόσο την άκουγε η οικογένειά της στο σπίτι. Σκεφτείτε το, έτσι; Μία καναδέζικη οικογένεια να ακούσει στο σπίτι της δίσκους της Μούσχουρη. Παγκόσμια ακτινοβολία.

[email protected]

Scroll to top