04/07/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Τι είναι «Μίνι Μνημόνιο»

      Pin It

Το νεύμα της Μέρκελ στον Σαμαρά για τη φωτογράφιση είναι ακριβώς το ίδιο με το νεύμα που έκανε ο Ανδρέας στη Δήμητρα

 

Του Λάκη Μπέλλου

 

Ερχεται και «Μίνι Μνημόνιο»! Δεν θα ονομαστεί Μνημόνιο 4. Θα ονομαστεί «Μνημόνιο 3 1/2». Το αντίστοιχο στην ονομασία αυτή είναι μία από τις πιο κωμικές ταινίες: «Οι τρελές σφαίρες 2 1/2».

 

Βέβαια καθόλου μίνι δεν θα είναι αυτό το Μνημόνιο. Θα είναι πιο μάξι και από τα δύο προηγούμενα. Απλώς το ονομάζουν μίνι, για να δικαιολογηθούν αυτοί που θα το ψηφίσουν, ότι εντάξει δεν ψήφισαν ολόκληρο Μνημόνιο. Μισό ψήφισαν.

 

Η αλήθεια όμως για το «Μίνι Μνημόνιο» είναι ότι ονομάζεται έτσι γιατί θα είναι μίνι οι μισθοί, οι συντάξεις, τα επιδόματα κ.λπ.

 

Αλλαξαν οι εποχές. Τώρα γκρινιάζουν τα κορίτσια στη μητέρα τους, ότι ο μπαμπάς τους είναι προκλητικός. Κάθε μήνα φέρνει μίνι μισθό στο σπίτι.

 

Μάξι, αντίθετα, θα είναι οι φόροι, σύμφωνα με το φορολογικό νομοσχέδιο. Υπολογίζεται ότι κάθε φορολογούμενος χάνει εισοδήματα ενός μήνα. Πιο τυχεροί είναι αυτοί που θα χάσουν τον μήνα Φεβρουάριο που είναι ο πιο μίνι από τους μήνες.

 

Γενικά οι Ελληνες χάνουν με τα Μνημόνια συνολικά εισοδήματα 7 μηνών τον χρόνο. Η PIRELLI για το νέο έτος, ειδικά για την Ελλάδα, θα βγάλει ημερολόγιο με γυμνές μόνο για 5 μήνες.

 

Ο Αντετοκούνμπο είναι χιμπαντζής και έχει μια μπανάνα στο χέρι. Δεν το είπε ο Πολύδωρας. Αλλος το είπε.

 

Ολοι το ξέρουν ότι ο Μιχαλολιάκος έχει μυαλό χιμπαντζή και βάλε. Είναι ο μοναδικός άνθρωπος ο οποίος πατάει την μπανάνα που πετάει.

 

Οπως αναφέρεται στη Fasistopaideia, η εξέλιξη του είδους είναι: Μιχαλολιάκος – χιμπαντζής – άνθρωπος.

 

Αλλη απελευθέρωση περιμέναμε, άλλη μας έρχεται με το Μίνι Μνημόνιο. Η απελευθέρωση των απολύσεων! Να μια ωραία αργία να τη γιορτάζουμε από του χρόνου.

 

Τα καψώνια συνεχίζονται. Η ουρά που είχαν κάνει οι υπουργοί χθες ο ένας πίσω από τον άλλο περιμένοντας να τους δεχθεί η τρόικα, ήταν μεγαλύτερη από την ουρά στον ΟΑΕΔ.

 

Αυτός που την πάτησε είναι ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Τρεις μέρες στην ουρά κι ακόμα να τον δεχθούν οι τροϊκανοί. Πήγε φρεσκοξυρισμένος και είναι με γένια τριών ημερών. Πολλοί τον μπερδεύουν με τον Παντελή Καψή.

 

Οτι είναι πολύ σκληρό το «Μίνι Μνημόνιο» αποδεικνύεται από το ότι ο Μαρκόπουλος σκέφτεται να ξαναγυρίσει στους Ανεξάρτητους Ελληνες.

 

Στο μεταξύ μέχρι την Κυριακή πρέπει οπωσδήποτε με διαδικασίες-εξπρές να συμφωνήσουμε. Οχι οι βουλευτές, αλλά ούτε η τρόικα θα προλάβει να διαβάσει αυτά που ζητάει.

 

twitter.com/pamelouketo

 

Scroll to top