05/07/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Απόνερα… εντός συνόρων

      Pin It

Αρνητικές εξελίξεις…

Με επίσημη ανακοίνωση της διεύθυνσης προς τους εργαζόμενους του σταθμού ανακλήθηκαν όλες οι άδειες στον ΣΚΑΪ 100,3 από τις 29 Ιουλίου μέχρι και τις 4 Αυγούστου. Κι έπονται κι άλλες ανακοινώσεις, επώδυνες, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, για εκείνες τις μέρες, τις τελευταίες του Ιουλίου. Στον ορίζοντα υπάρχουν άκρως αρνητικές εξελίξεις. Πιθανότατα ο αριθμός των απολύσεων να είναι πολύ μεγάλος. Η κακή πορεία του ραδιοσταθμού στις ακροαματικότητες τους τελευταίους μήνες πάντως είναι δεδομένη.

 

Θετική επαφή με EBU

Κάποιες πρώτες θετικές ενδείξεις φαίνεται ότι είχε χθες ο υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης Παντελής Καψής από τις επαφές του με στελέχη της EBU. Οπως λέγεται, υπήρξαν εποικοδομητικές συζητήσεις, με τα στελέχη της EBU να δείχνουν διατεθειμένα να βοηθήσουν και τεχνικά για την επόμενη μέρα της νέας δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Η EBU, πάντως, έχει ξεκαθαρίσει την αντίθεσή της με το λουκέτο και το μαύρο στην ΕΡΤ, η οποία είναι και μέλος της.

;Τις υπογραφές επτά υπουργών έχει το νομοσχέδιο για τη ΝΕΡΙΤ που κατατέθηκε χθες στη Βουλή. Μία λείπει, αυτή του αρμόδιου υφυπουργού για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, καθώς ακόμα δεν διαθέτει τις ανάλογες αρμοδιότητες. Να υποθέσουμε ότι θα διευθετηθεί σύντομα ή… έχουμε χρόνο; Επεται συνέχεια…  ΣΩ.ΜΑ

 

Σχέδιο επαναλειτουργίας

 

Επιστροφή στο παρελθόν με ένα σχέδιο επαναλειτουργίας του Alter κατέθεσε χθες ο Γιώργος Κουρής στους εργαζόμενους, το οποίο προβλέπει συνολικό προσωπικό (δημοσιογράφοι, τεχνικοί αλλά και διοικητικοί) έως 300 άτομα το μάξιμουμ και με μηνιαίες αποδοχές 800 ευρώ. Η πρόταση είναι γραπτή και την κοινοποίησε στην ΕΣΗΕΑ ο δικηγόρος Μιχάλης Δημητρακόπουλος. Σύμφωνα με το σχέδιο, πριν ξεκινήσουν οι εκπομπές, θα καταβληθεί ποσό 2 εκατομμυρίων ευρώ στους 450 εργαζόμενους στο Alter, με άγνωστο μπόνους από το παραπάνω ποσό για τους 150 που θα φύγουν. Επίσης, από τα μηνιαία έσοδα του καναλιού θα καλύπτονται μισθοί, δεδουλευμένα και αποζημιώσεις. Ο Γιώργος Κουρής ζητά τη συνεργασία των εργαζόμενων, ώστε ο σταθμός να εκπέμψει ξανά, «ελεύθερα, αδέσμευτα και αντιμνημονιακά».

 

! Αν και το σχέδιο για το πόσα κανάλια, ραδιόφωνα, διαδικτυακές, αρχειακές κ.ά. υπηρεσίες που θα έχει η ΝΕΡΙΤ πάει με τους γνωστούς ρυθμούς, θα δημιουργηθούν ζητήματα με την ευρωπαϊκή προεδρία… ΣΩ.ΜΑ

Scroll to top