Pin It

Με ένα κείμενο που χρησιμοποιούσε νομική ορολογία (και προσεκτική διατύπωση), η ΠΟΣΠΕΡΤ απαντά εγγράφως στις προτάσεις του υφυπουργού Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης Παντελή Καψή για την (επανα)λειτουργία της ΕΡΤ. Ουσιαστικά σε αυτό επισημαίνεται ότι δεν υπάρχουν στις εν λόγω προτάσεις νομικά εχέγγυα και χρονοδιογράμματα εκτέλεσης όσων προβλέπονται που να εξασφαλίζουν τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, της οποίας η κατάργηση θεωρείται άκυρη και η μαζική απόλυση του προσωπικού παράνομη.

 

Η ΠΟΣΠΕΡΤ τονίζει ότι, με βάση και τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, πρέπει να επιτραπεί άμεσα η συνέχιση της λειτουργίας «του συνόλου των μέσων παραγωγής και προσωπικού που συναποτελούν τον μόνο υπάρχοντα δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα», χωρίς ενδιάμεσο φορέα μέχρι να «συγκεκριμενοποιηθούν οι προωθούμενες ρυθμίσεις για την ίδρυση νέου δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα». Και καταλήγει επισημαίνοντας ότι η όποια διαφορετική προσέγγιση από το ελληνικό Δημόσιο θα πρέπει «προκειμένου να είναι επιδεκτική ανάλυσης και εκτίμησης, να λάβει τη μορφή συγκεκριμένης πρότασης, με πλήρη διατύπωση κατόπιν σχετικής νομοτεχνικής και τεχνικοοικονομικής ανάλυσης και εκτίμησης, έστω υπό μορφή σχεδίου, συνοδευόμενη από αντίστοιχο προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης…».

 

Την ίδια ώρα, πάντως, αστυνομικές δυνάμεις με ιδιώτες τεχνικούς σύμφωνα με την ΠΟΣΠΕΡΤ έσπαγαν τις κλειδαριές του πομπού αναμετάδοσης της ΕΡΤ στην κορυφή των Γερανείων και διέκοπταν την εκπομπή σήματος. «Επέβαλαν “συσκότιση” -σημειώνει η ΠΟΣΠΕΡΤ- στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση ΕΡΤ στον Κορινθιακό κόλπο, τη Βορειοδυτική Πελοπόννησο, τη Νοτιοανατολική Αττική και τον Σαρωνικό. Με αυτό τον τρόπο απαντά η κυβέρνηση και η Δικαιοσύνη στην αποκατάσταση της νομιμότητας και ενώ συνεχίζεται ο διάλογος; Ή είναι κατ’ επίφαση εκ μέρους της κυβέρνησης; Η ρητή διάταξη -προσωρινή διαταγή- του Συμβουλίου της Επικρατείας ότι πρέπει αμέσως να επανέλθει το σήμα και η λειτουργία της ΕΡΤ Α.Ε. εκτελείται με την πρακτική “ρίξε και άλλο μαύρο”;»

 

ΣΩ.ΜΑ

Scroll to top