Pin It

Του Γιάννη Καλαϊτζή

 

Παρά τα όσα πρεσβεύουν διαπρεπείς επιστήμονες, η κακοδαιμονία της χώρας δεν προέρχεται από την εθνική υποτέλεια, τη στρεβλή οικονομική ανάπτυξη ή τη μισαλλόδοξη πολιτεία. Οφείλεται -κατά την άποψή μας- στην περικεφαλαία του Κολοκοτρώνη. Πράγματι, αυτή η κορυφαία αμυντική θωράκιση των πολεμιστών με την απολλώνιας τελειότητας φόρμα, που θα ζήλευε ένας Μπενβενούτο Τσελίνι, τεκμηριώνει την ενιαία ιστορία των τρισχιλιετών Ελλήνων πειστικότερα από το έργο του Κωνσταντίνου Παπαρρηγόπουλου. Η όψη της και μόνο βεβαιώνει τους κατοίκους οικισμών σαν τον Μαραθώνα, τη Σαλαμίνα και τη Σπάρτη πως είναι κατ' ευθείαν απόγονοι του Μιλτιάδη, του Θεμιστοκλή και του Λεωνίδα με τη διαμεσολάβηση του Μωραΐτη γέροντα και της αγέρωχης περικεφαλαίας του. Από το ύψος της αντιμετωπίζουμε οποιαδήποτε δυτική ή ανατολίτικη πρόκληση με την περιφρόνηση που της αξίζει. Πας μη Ελλην βάρβαρος.

 

Μετά ταύτα κάθε προσπάθειά μας, ατομική ή συλλογική, μειωμένων προσδοκιών ή μεγάλης πνοής δεν απαιτεί ευφυή σύλληψη, οργάνωση και μεθοδικότητα, αρκεί η επίκληση του έθνους των προαιώνιων Ελλήνων.

 

Και εάν οι επίμονες ερωτήσεις καχύποπτων μαθητών εξαναγκάσουν τον εθνικό κήρυκα να αποκαλύψει πως η αρειμάνια περικεφαλαία του ήρωα δεν ήταν παρά το κράνος ενός υπαξιωματικού και μισθοφόρου του βρετανικού στρατού, τότε ο εθνικός θρίαμβος εις βάρος των ανθελλήνων παίρνει διαστάσεις κοσμοϊστορικές. Και τούτο, αφού αποδεικνύεται περίτρανα πως εμείς, παρά τη μακροχρόνια σκλαβιά, δώσαμε μορφή στα όνειρα των φιλελεύθερων τρικολόρε διά της περικεφαλαίας, η οποία ως ακρόπολη υπερασπίζεται μέχρι σήμερα τις κεφαλές των Γάλλων δραγόνων και θωρακοφόρων, των Ιταλών φρουρών του Καπιτωλίου και όλων σχεδόν των πυροσβεστών ανά την Ευρώπη.

 

Και παρενθέτουμε τη χρήσιμη πληροφορία κατά την οποία «…μετέβη εις την Λευκάδα όπου κατά πρόσκλησιν των Αγγλων ετέθη (ο Κολοκοτρώνης) εις την υπηρεσίαν των με την υποχρέωσιν να παρασύρη και τους άλλους Ελληνας, οίτινες συνειργάζοντο μετά των Γάλλων… Τοιουτοτρόπως ουδέν άλλο επετύγχαμε παρά μόνον να υπηρετή πότε την Γαλλίαν και πότε την Αγγλίαν υποστηριζούσας τα αλληλομαχόμενα αλλά ίδιά των συμφέροντα». Εντούτοις επέστρεψε στη Ζάκυνθο με τον τιμητικό βαθμό του ταγματάρχη και έναν μετωπιαίο σταυρό στην περικεφαλαία, σύμβολο που κατά τον Ροΐδη προστάτευε τους μοναχούς από τις πονηρές σκέψεις και τις ψείρες. Αυτός ο κολοκοτρωνέικος σταυρός ίσως ώθησε τον κ. Αντ. Σαμαρά να δωρίσει στον Γιάννη Αντετοκούνμπο την εικόνα τού Αξιον Εστί «για να τον φυλάει από τις δύσκολες ώρες», ενώ την προηγουμένη ως αρχηγός της Νέας Ελλάδος κήρυττε την ανακατάληψη των ελληνικών πόλεων και την εκδίωξη των εισβολέων συμπατριωτών του Νιγηριανού -κατά την καταγωγή- γίγαντα του ΝΒΑ.

 

Αγαπητοί αναγνώστες, μπορεί η Αριστερά να απεργάζεται την επιστροφή στη δραχμή για να καταστραφεί η οικονομία, μπορεί να διώχνει τους επενδυτές επειδή αποστρέφεται την απασχόληση και την ανάπτυξη, υπερασπίζεται (πάντα η Αριστερά) τους βολεμένους και κοπανατζήδες για να βουλιάξει το Δημόσιο, εντούτοις οι κυβερνήσεις της Δεξιάς και του ΠΑΣΟΚ διόριζαν υπεράριθμους στην ΕΡΤ αλλά -όπως δήλωσε ο κ. Σαμαράς- διόριζαν αριστερούς. Κατά αυτόν τον τρόπο μπορεί οι λαθρομετανάστες να έχουν μεταβάλει τη χώρα σε παράνομη χωματερή, εν τούτοις λίγο πριν πετάξει ο Αντετοκούνμπο για το NΒΑ έλαβε την ελληνική υπηκοότητα χάρη στις ενέργειες αθλητικών και πολιτικών παραγόντων. Και αυτά επειδή ο πρωθυπουργός φρονεί πως το να συγχωρείς τα λάθη των άλλων είναι απόδειξη αγαθών προθέσεων, αλλά αν συγχωρείς τις επιτυχίες των άλλων είναι εκδήλωση υψηλής γενναιοφροσύνης.

 

Ετοιμος να πουλήσει τη Ζέα στο επιτελείο του Ερντογάν με το κράνος του Κολοκοτρώνη στο κεφάλι ο κ. Σαμαράς ηγείται της εκστρατείας για τη σημαία, την πατρίδα και τη Νέα Ελλάδα. Γνωρίζει πως ο εθνικισμός είναι ό,τι κοινό έχουμε με τους ηλίθιους.

 

www.gianniskalaitzis.gr

Scroll to top