Pin It

Του Μ. Μορφονιού

 

Σύμφωνα με τις «λαϊκές επιταγές» κινείται ο μεταγραφικός σχεδιασμός του Ολυμπιακού! Τι έλειπε από τους «ερυθρόλευκους» την προηγούμενη περίοδο και αποτέλεσε την αφορμή για την «γκρίνια» των οπαδών του, παρά την κατάκτηση του 40ού πρωταθλήματος; Η καλή μπάλα. Το θεαματικό ποδόσφαιρο!

 

Αυτός ήταν και ο λόγος που αποπέμφθηκε ως πρώτος και αήττητος ο Λεονάρντο Ζαρντίμ και προέκυψε η συμφωνία με τον Μίτσελ για να εφαρμοστεί το ισπανικό μοντέλο. Πλην όμως, όπως απέδειξε η συνέχεια, οι παίκτες κάνουν τα συστήματα. Κι ο Ολυμπιακός δεν είχε αυτούς που θα πρόσφεραν το θέαμα στον κόσμο, καθώς μόνον η αριστερή πλευρά λειτουργούσε σωστά, με τους Αμπντούν και Χολέμπας να βρίσκονται στην πρώτη θέση της λίστας των ασίστ έχοντας στο ενεργητικό τους από οκτώ πάσες ο καθένας.

 

Δεξιά όμως ο Ολυμπιακός ήταν ιδιαίτερα αδύναμος, αφού η ευκαιρία που δόθηκε στον Φετφατζίδη και στον Βλαχοδήμο πέρασε ανεκμετάλλευτη. Ετσι οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν τις ενέργειές τους από αυτή την πλευρά.

 

Από τον Γενάρη επιτεύχθηκε η συμφωνία με τον Λεάντρο Σαλίνο που λόγω καταγωγής (Βραζιλιάνος) θα μπορέσει να βοηθήσει περισσότερο τον Ολυμπιακό με τις κατεβασιές του στο μισό γήπεδο των αντιπάλων, κάτι που δεν μπόρεσαν να πετύχουν ο Παπάζογλου και ο Μοντέστο, μετά την αποχώρηση του Βασίλη Τοροσίδη.

 

Για μπροστά έγιναν οι επιλογές του Πάμπλο Πίνο και του Μάικλ Ολαϊτάν και τώρα αυτή του Βλάντιμιρ Βάις, με τους οποίους ο Μίτσελ πιστεύει ότι θα μπορέσει να φτάσει η μπάλα με καλύτερες προοπτικές στην αντίπαλη περιοχή και από τη δεξιά πτέρυγα. Οσο για τον άξονα, με το σχήμα του Ζαρντίμ (4-3-3) δεν είχε παίκτη για να συνδέσει τη μεσαία γραμμή με την επίθεση της ομάδας, αφού ο Πάουλο Μασάντο δεν μπορεί να κάνει αυτή τη δουλειά καθώς η θέση του είναι δίπλα στον κόφτη. Στον πρώτο γύρο ο Ιμπαγάσα ανταποκρίθηκε σε αυτόν τον ρόλο, αλλά στον δεύτερο, όταν παρουσιάστηκε πιο κουρασμένος και ταλαιπωρημένος από τους συχνούς τραυματισμούς, δεν μπορούσε να προσφέρει.

 

Ο Μίτσελ τον χρησιμοποιούσε κάποια δεκάλεπτα σε ματς όπως αυτά με τον Πλατανιά και πράγματι άλλαζε την εικόνα του Ολυμπιακού προς το καλύτερο. Ομως στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό δεν μπόρεσε να πετύχει και πολλά πράγματα.

 

Για τον άξονα ο Μίτσελ φέρνει τον Τσόρι Ντομίνγκες, ενώ στα σκαριά βρίσκεται και η μεταγραφή του Μόργκαν Αμαλφιτανό. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και τον Τόμας ντε Βινσέντι! Με αυτές τις (διπλές) επιλογές οι οπαδοί του Ολυμπιακού προφανώς και μπορούν να περιμένουν καλύτερες ποδοσφαιρικές παραστάσεις στο… cine Καραϊσκάκη.

 

Το μόνο ζητούμενο είναι ο χρόνος που θα απαιτηθεί για να συγχρονιστεί η καινούργια ορχήστρα της επίθεσης, ενώ θα πρέπει να περιμένουμε και την αντικατάσταση του Ράφικ Τζιμπούρ, που όπως όλα δείχνουν δύσκολα θα συνεχίσει στο λιμάνι. Υπάρχει ο Μήτρογλου, αλλά είναι σαφές ότι ο Ισπανός τεχνικός θα επιδιώξει να αποκτήσει και έναν πιο ευέλικτο παίκτη για να αποκτήσει μεγαλύτερη κίνηση και στις παρυφές της αντίπαλης περιοχής!

Scroll to top