09/07/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Βροντερή άρνηση

      Pin It

«Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω» δηλώνουν οι εργαζόμενοι

 

Του Στέργιου Ζιαμπάκα

 

«Εκκωφαντική» ήταν η απεργιακή κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε χθες, υπό το κάλεσμα των ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΑΔΕΔΥ, ΟΛΜΕ και των Σωματείων των Δημοτικών Αστυνομικών, η οποία συγκέντρωσε χιλιάδες εργαζόμενους, από όλη τη χώρα. Κάνοντας λόγο για την «απαρχή των μεγάλων κλιμακούμενων κινητοποιήσεων που ετοιμάζονται», οι διοργανωτές της κινητοποίησης σημείωσαν πως οι συμμετασχόντες απάντησαν με ένα βροντερό «όχι» στο κυβερνητικό πρόγραμμα κινητικότητας.

 

Πρώτοι οι συγκεντρωμένοι στην πλ. Καραϊσκάκη, κυρίως εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και εκπαιδευτικοί, ανηφόρησαν την Αγ. Κωνσταντίνου όπου συναντήθηκαν με τους συναδέλφους τους στη δημοτική αστυνομία. Το πλήθος ενώθηκε με κατεύθυνση την πλ. Συντάγματος. Ανάμεσα στους διαδηλωτές και πολλοί δήμαρχοι, κυρίως δήμων της Αττικής.

 

Ενα κομβόι από αυτοκίνητα, μηχανές και ποδήλατα της δημοτικής αστυνομίας, μέσα τα οποία «επιστρατεύθηκαν» για απεργιακούς λόγους, βρισκόταν στην κεφαλή της πορείας. Ηχοι από σειρήνες και σφυρίγματα επικρατούσαν έναντι των συνθημάτων κατά των πολιτικών λιτότητας, που φώναζε το πλήθος που ακολουθούσε.

 

«Αυτό το ποτάμι των εργαζομένων που έχουν έρθει από όλη την Ελλάδα δεν γυρίζει πίσω», επεσήμανε ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Θέμης Μπαλασσόπουλος. «Ζητάμε την ανασύσταση της υπηρεσίας μας και λέμε όχι στην κατάργησή της», τόνισε ο πρόεδρος του Σωματείου των Δημοτικών Αστυνομικών Αθηνών, Απόστολος Κόσσυβας. «Διπλός ο εμπαιγμός της κυβέρνησης. Εχουμε μονιμοποιηθεί με τον αγώνα μας και με διπλές διαδικασίες ΑΣΕΠ και μας απολύουν εν μια νυκτί», υπογράμμισε στην «Εφ.Συν.» η εκπρόσωπος των σχολικών φυλάκων της περιοχής των Αθηνών, Σταματία Τσουμέα.

Scroll to top