Pin It

Ο δήμαρχος Αθηναίων θεωρεί «ηθικό αυτουργό» τον πρόεδρο της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Θέμη Μπαλασόπουλο, ο οποίος απαντώντας στις κατηγορίες δήλωσε: «Ας μας πει αυτός ποιοι τον χτύπησαν. Τους ξέρει»

 

Της Κατερίνας Κατή

 

Δικαστική έρευνα θα διενεργηθεί για την επίθεση σε βάρος του δημάρχου Αθηναίων Γ. Καμίνη, προχθές το απόγευμα, κατά την έξοδό του από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδος. Μετά την άμεση παρέμβαση, χθες το πρωί, της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Παναγιώτας Φάκου, θα διενεργηθεί ποινική προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν διαπραχθεί αδικήματα, όπως αυτό της απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης και να εντοπιστούν οι δράστες της επίθεσης.

 

«Δεν είναι η πρώτη φορά»

 

Το ίδιο το θύμα πάντως της επίθεσης, μιλώντας χθες το πρωί σε ΜΜΕ, χαρακτήρισε «ηθικό αυτουργό» τον πρόεδρο της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Θ. Μπαλασόπουλο.

 

Οπως υποστήριξε ο κ. Καμίνης, ο πρόεδρος της ΠΟΕ–ΟΤΑ είχε αφήσει υπαινιγμούς εις βάρος του ότι είχε πάει στο Μαξίμου. «Δεν είναι πρώτη φορά που είναι ηθικός αυτουργός βιαιοπραγιών σε βάρος προσώπων. Αυτοί οι άνθρωποι μετέρχονται μεθόδους του παρελθόντος, που έχουν χρεοκοπήσει, επιδιώκουν την πόλωση. Ποιος θέλει την πόλωση, ποιος θέλει να διχάσει τον κόσμο και να εξωθήσει τους ανθρώπους στα άκρα;» διερωτήθηκε.

 

Σε ό,τι αφορά τη θέση του δημάρχου Αθηναίων για την ουσία της υπόθεσης που «άναψε τα αίματα» και οδήγησε στην επίθεση σε βάρος του, ο κ. Καμίνης τόνισε σε δηλώσεις του ότι ναι μεν χρειάζεται να υπάρχει δημοτική αστυνομία, πλην όμως θα πρέπει να αναβαθμιστούν και οι δημοτικοί αστυνομικοί, να αρχίσουν να αποκτούν χαρακτηριστικά της ΕΛ.ΑΣ. και να μη λένε «όχι» σε όλα.

 

«Η δημοτική αστυνομία έχει αρμοδιότητα να γράφει τα σταθμευμένα οχήματα, αλλά δεν έχει δυνατότητα να σταματήσει μοτοσικλετιστή που περνάει από τον πεζόδρομο. Πρόκειται για παραλογισμό» δήλωσε χαρακτηριστικά.

 

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Θ. Μπαλασόπουλος, απαντώντας στις κατηγορίες του Γ. Kαμίνη, σύμφωνα με τις οποίες αυτός είναι ο ηθικός αυτουργός για την προχθεσινή επίθεση που δέχτηκε ο δήμαρχος Αθηναίων, ανέφερε χαρακτηριστικά:

 

«Δεν είμαστε ανόητοι να προκαλέσουμε επεισόδια. Ας μας πει ο κ. Καμίνης ποιοι τον χτύπησαν. Τους ξέρει».

 

Παρέπεμψε δε και στην ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ που ξεκαθαρίζει ότι «δεν έχουμε καμία σχέση με την επίθεση και μας κάνει εντύπωση η προσπάθεια να μας εμπλέξει ο κ. Καμίνης».

 

Πρόσθεσε τέλος ότι «στη συγκέντρωση υπήρχαν 3.000 κόσμου και η ΠΟΕ-ΟΤΑ δεν ήταν αυτή που είχε τον έλεγχο και την ευθύνη».

 

…………………………………………………………………………………….

 

Καθολική καταδίκη

 

• «Η κυβέρνηση καταδικάζει την επίθεση εναντίον του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη. Κάθε μορφής βία είναι απαράδεκτη σε μία δημοκρατική κοινωνία και είμαστε βέβαιοι ότι παρόμοιες ενέργειες καταδικάζονται από το σύνολο του πολιτικού κόσμου», δηλώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.

 

• Ο ΣΥΡΙΖΑ «καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την επίθεση εναντίον του δημάρχου Αθηναίων» και προειδοποιεί στην ανακοίνωσή του πως «τέτοιες ενέργειες δρουν αντικειμενικά ενάντια στις κοινωνικές διεκδικήσεις».

 

• «Τέτοιες ενέργειες πλήττουν τους δημοκρατικούς θεσμούς και υπονομεύουν τον κοινωνικό διάλογο» επισημαίνει το ΠΑΣΟΚ, καταδικάζοντας επίσης «με τον πιο έντονο τρόπο τη βίαιη επίθεση κατά του δημάρχου Γιώργου Καμίνη μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της ΚΕΔΕ».

 

• Η ΔΗΜΑΡ «εκφράζει την αλληλεγγύη της, αλλά και τη στήριξή της στον Γιώργο Καμίνη, ο οποίος έχει γίνει κατ' επανάληψη στόχος επιθέσεων» και προσθέτει ότι «είναι υποχρέωση της Πολιτείας να αναζητήσει τους ενόχους, οι οποίοι, άλλωστε, έχουν ονοματεπώνυμο!»

 

• «Το τελευταίο διάστημα επαναλαμβάνονται τέτοια φαινόμενα κατά αιρετών εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης» λέει η ΚΕΔΕ και επισημαίνει ότι «πρέπει να καταδικάζονται από το σύνολο της κοινωνίας και του πολιτικού συστήματος και να παίρνουν τάχιστα τον δρόμο της ποινικής Δικαιοσύνης».

 

Γ.ΜΠΑΣΚ.

Scroll to top