Pin It

«Οι εργαζόμενοι στην κίνηση δεν επαρκούν ούτε με τα σημερινά δεδομένα»

 

Τα Μνημόνια προκαλούν παρενέργειες και στη νέα επέκταση του μετρό στο τμήμα Αγιος Δημήτριος – Ελληνικό! Τα έργα ηλεκτροκίνησης και σηματοδότησης βρίσκονται στην τελική ευθεία, αλλά η λειτουργία της γραμμής δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου αφού δεν υπάρχει το απαιτούμενο προσωπικό για την κίνηση των τρένων.

 

Το σχετικό αίτημα της ΣΤΑΣΥ, της εταιρείας που διαχειρίζεται τα μέσα σταθερής τροχιάς (μετρό, Ηλεκτρικός, τραμ), για πρόσληψη ηλεκτροδηγών προσέκρουσε στην άρνηση του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης.

 

Για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού στο νέο τμήμα των 5,5 χλμ έχουν αγοραστεί 17 νέοι συρμοί, που θα ενισχύσουν και το υπάρχον δίκτυο του μετρό.

 

«Οι εργαζόμενοι στην κίνηση δεν επαρκούν ούτε με τα σημερινά δεδομένα. Πριν αρχίσουν οι άδειες, αναγκαζόμαστε να κάνουμε υπερωρίες», είπε στην «Εφ.Συν.» ο Δημήτρης Ηλιόπουλος, πρόεδρος του σωματείου ηλεκτροδηγών.

 

Επικαλείται έκθεση του επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης, με βάση την οποία απαιτούνται 30-40 προσλήψεις για να καλυφθούν οι σημερινές και οι νέες ανάγκες.

 

Να σημειωθεί ότι το 2009 είχε γίνει εκπαίδευση προσωπικού για να ενταχθεί στον τομέα της κίνησης, αλλά είχαν απολυθεί αφού περιλαμβάνονταν στο πακέτο των παράνομων προσλήψεων που είχαν κατά την προεκλογική περίοδο.

 

Για τα κενά σε προσωπικό στα γκισέ των σταθμών έχουν γίνει μεταθέσεις από άλλες υπηρεσίες, που έχουν καταγγελθεί από τα σωματεία. Εχει ξεκινήσει από καιρό η εκπαίδευσή τους, γιατί στην πλειονότητά τους ήταν υπάλληλοι γραφείων κυρίως στον Ηλεκτρικό.

 

Με καθυστερήσεις ξεκίνησαν και τα έργα της επέκτασης του μετρό προς Πειραιά. Οι μετροπόντικες, που θα κατασκευάσουν τη νέα γραμμή Χαϊδάρι – Δημοτικό Θέατρο, δεν έχουν φτάσει ακόμη από την Ιταλία, ενώ με βάση το χρονοδιάγραμμα έπρεπε να βρίσκονται από τον Ιούνιο στα εργοτάξια και να έχει ξεκινήσει η συναρμολόγησή τους που θα διαρκέσει περίπου δύο μήνες.

 

Χ.ΤΖ.

Scroll to top