10/07/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Θρίλερ με την πώληση του Τ.Τ.

      Pin It

Αλλαξαν στο παρά πέντε τους όρους του διαγωνισμού ώστε να ευνοηθεί η Eurobank, η οποία προκρίνεται από την τρόικα

 

Προσφορές για την εξαγορά του συνόλου των μετοχών του «καλού Τ.Τ.» κατέθεσαν Εθνική, Αlpha και Eurobank

 

Σε θρίλερ εξελίσσεται η πώληση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου καθώς πριν από την εκπνοή της προθεσμίας υποβολής προτάσεων από τους υποψήφιους αγοραστές, που είχε οριστεί χθες για τις 7 το απόγευμα, άλλαξαν οι όροι πώλησης, όπως ανέφεραν καλά πληροφορημένες πηγές, ώστε «νικήτρια» της κούρσας να αναδειχτεί η Eurobank.

 

Αυτή άλλωστε είναι η επισήμως ανομολόγητη επιθυμία της τρόικας, καθώς εκτιμάται ότι η απόκτηση του Τ.Τ. θα καταστήσει την τράπεζα, που βρίσκεται υπό τον απόλυτο έλεγχο του ΤΧΣ, πιο ελκυστική για πώληση, ώστε να δημιουργηθεί ένας τέταρτος τραπεζικός πόλος.

 

Αντέδρασε το ΤΧΣ

 

Η αλλαγή… δεδομένων δημιούργησε, αναφέρουν οι ίδιες πηγές, σοβαρές αντιδράσεις ακόμα και στο εσωτερικό του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

 

Ειδικότερα οι πληροφορίες χθες το πρωί ανέφεραν ότι ο σύμβουλος πώλησης ενημέρωσε τη διοίκηση των ενδιαφερόμενων αγοραστών του Τ.Τ. ότι οι προσφορές τους θα πρέπει να περιλαμβάνουν τίμημα μόνο σε μετοχές και όχι σε μετρητά. Ωστόσο οι ίδιες οι τράπεζες διέψευδαν τις σχετικές πληροφορίες. Τελικά προσφορές για την εξαγορά του «καλού Τ.Τ.» κατέθεσαν η Εθνική, η Αlpha Bank και η Eurobank και το ενδιαφέρον τους χαρακτηρίζεται σοβαρό. Μάλιστα οι δύο τελευταίες με επίσημες ανακοινώσεις τους γνωστοποιούν ότι κατέθεσαν δεσμευτικές προσφορές για την εξαγορά του συνόλου των μετοχών του νέου Τ.Τ. Σε ό,τι αφορά τον όμιλο της Τράπεζας Πειραιώς το ενδιαφέρον χαρακτηρίζεται από τραπεζικούς κύκλους ως… τυπικό.

 

Η χθεσινή συνεδρίαση του γενικού συμβουλίου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ, χωρίς να ληφθεί απόφαση επί των τεσσάρων προτάσεων που υποβλήθηκαν. Η νέα συνεδρίαση, σύμφωνα με πληροφορίες, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, οπότε και αναμένονται οι τελικές αποφάσεις.

 

Σταμάτησε η διαδικασία

 

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, η διευθύνουσα σύμβουλος του ΤΧΣ, Αναστασία Σακελλαρίου, εξέφρασε τις διαφωνίες της επί της διαδικασίας ζητώντας να σταματήσει η διαγωνιστική διαδικασία.

 

Οπως είπε, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, αν για συστημικούς λόγους το Τ.Τ. πρέπει να πωληθεί στη Eurobank, τότε αυτό θα πρέπει να γίνει χωρίς διαγωνισμό ώστε να αποκλειστεί το ενδεχόμενο νομικών εμπλοκών. Η πρόταση της Α. Σακελλαρίου δεν έγινε αποδεκτή από τα υπόλοιπα μέλη του ΤΧΣ, ενώ διαψεύστηκε ότι υπέβαλε την παραίτησή της.

Scroll to top