10/07/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Πολυνομοσχέδιο – σκουπόξυλο

      Pin It

Από το «Σχέδιο Καλλικράτης» φτάσαμε στο «Σχέδιο Μητσοτάκης»

 

Του Λάκη Μπέλλου

 

Αλλοι το λένε «πολυνομοσχέδιο», άλλοι «πολυνομοσχέδιο-μαμούθ», άλλοι «πολυνομοσχέδιο-σκούπα». Η επίσημη ονομασία του όμως είναι «πολυνομοσχέδιο-σκουπόξυλο για το Δημόσιο».

 

Αντίπαλος της ονομασίας «πολυνομοσχέδιο-σκουπόξυλο για το Δημόσιο» ήταν η ονομασία «Νεκροπρόθεσμο πολυνομοσχέδιο».

 

Ξεπέρασαν τα όρια του θράσους οι Γερμανοί. Ζήτησαν επίσημα τα κλειδιά του κράτους. Εδώ ο Σαμαράς στάθηκε στο ύψος του. Τους απάντησε ότι τα χάσαμε.

 

Ψάχνουν να βρουν επίορκους για να τους απολύσουν, αλλά βρίσκουν μόνο 99 άτομα. Είναι τόση η απόγνωσή τους που λένε στους υπαλλήλους να γίνουν επίορκοι για να μπορέσουν να τους απολύσουν.

 

Το μεγαλύτερο πρόβλημα στα σχολεία είναι οι μαθητές, τα παιδιά. Σαν πολλά μαζευτήκανε. Το σχέδιο που θα εφαρμοστεί εκεί ονομάζεται «Σχέδιο Ηρώδης».

 

Καταργήθηκε, μεταξύ άλλων 46 ειδικοτήτων, στα Τεχνικά Λύκεια και η ειδικότητα της κομμωτικής. Οσοι χτενίστηκαν, χτενίστηκαν.

 

Μπέρδεμα μεγάλο υπάρχει με τους κοινόχρηστους χώρους των κατοικιών που χρεώνονται χαράτσι. Καθόλου δεν ρυθμίστηκε το θέμα. Προσωπικά μού ήρθε χαράτσι για διαμέρισμα 42 τετραγωνικά και ασανσέρ 245 τετραγωνικά.

 

Πήγα στην Εφορία και μου λένε: «Φίλε, το μόνο που μπορούμε να αλλάξουμε είναι η πινακίδα στο ασανσέρ: Ατομα 115, κιλά 8,5 τόνοι».

 

Κάθε μέρα, σας έχουμε ακριβή ενημέρωση για τις διακοπές Παπανδρέου- Καραμανλή. Σήμερα δεν γίνεται δυστυχώς, λόγω κινητικότητας των δύο πρώην πρωθυπουργών. Από νησί σε νησί ήταν. Ούτε η Earth Google δεν μπόρεσε να τους εντοπίσει.

 

Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι πιο προνομιούχοι θα πάνε διακοπές το πολύ δύο ή τρεις μέρες. Οι διακοπές είναι πιο σύντομες και από τουίτ. Πολλοί δίνουν σε άλλους να φορτίσουν τις μπαταρίες τους. Είναι τόσο σύντομες οι διακοπές, που πρώτα επιστρέφεις και μετά αναχωρείς. Οι διακοπές μου είναι τόσο μικρές που η ναυτιλιακή εταιρεία με τίμησε και ονόμασε το πλοίο «ΠΑΜΕ ΛΟΥΚΕΤΟ – ΕΞΠΡΕΣ».

 

Το πολυνομοσχέδιο δεν θα είναι μόνο ένα άρθρο αλλά θα είναι τσεκουρεμένο σε πολλά άρθρα για να μοιάζει με τη δόση που θα είναι και τσεκουρεμένη σε πολλά κομμάτια και πετσοκομμένη ως προς το ποσό. Δόση συναρμολογούμενη, δηλαδή. Γι’ αυτό ονομάζεται και «δόση ΙΚΕΑ».

 

Από την άλλη πλευρά, είναι τόσες πολλές οι δόσεις της δόσης που τον Στουρνάρα στις Βρυξέλλες τον αποκαλούν χαϊδευτικά «Κωτσόβολο».

 

Το πολυνομοσχέδιο-σκουπόξυλο έχει μέσα πολλές καινούργιες διατάξεις. Οι πιο πολλές αφορούν την Υγεία. Τέρμα οι διαγνωστικές εξετάσεις, αφού ο καθένας πήγαινε συνέχεια και έκανε εξετάσεις με αποτέλεσμα να χάνει το σασπένς τού τι θα πάθει.

 

twitter.com/pamelouketo

 

 

 

Scroll to top