Pin It

Για «διακωμώδηση της απόφασης-διαταγής του Συμβουλίου της Επικρατείας» έκανε λόγο σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ σχετικά με τα κυβερνητικά σχέδια να γίνουν εκπομπές σήματος από τις δημόσιες συχνότητες της ΕΡΤ από ιδιωτικά στούντιο. Καλούσε μάλιστα την κυβέρνηση να εγκαταλείψει αυτά τα σχέδια και να έρθει «αμέσως σε συνεννόηση με τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ, ώστε από τις εγκαταστάσεις της να εκπεμφθεί εκ νέου ραδιοτηλεοπτικό σήμα».

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες υπήρχε έντονη κινητικότητα σε ιδιωτικό στούντιο γνωστού παραγωγού και μάλιστα υπό το… άγρυπνο μάτι της αστυνομίας. Γινόταν λόγος για έναρξη εκπομπών από ιδιωτικά στούντιο στις συχνότητες της ΕΡΤ, χωρίς όμως να υπάρχει μεταβατικός φορέας και δίχως να έχει γνωστοποιηθεί τι, πού, από ποιους και πόσο θα κοστίσει κάτι τέτοιο. Γι' αυτό και η ΔΗΜΑΡ στην ανακοίνωσή της επισήμαινε ότι όλα αυτά γίνονται χωρίς η κυβέρνηση «να έχει ανακοινώσει -ως οφείλει από την κείμενη νομοθεσία- ούτε τη συμφωνία με το ιδιωτικό στούντιο, ούτε τους συντελεστές αυτού του “προγράμματος”. Ερωτούμε: Ποιοι είναι, ποιος τους προσέλαβε, ποιοι και πόσο τους πληρώνουν;»

 

Το ακόμα χειρότερο ήταν οι αναφορές από άλλες πηγές ότι σχεδιαζόταν πρόγραμμα από το αρχείο του ιδιώτη παραγωγού, ίσως και από κομμάτια του Αρχείου της ΕΡΤ που διαθέτει η Βουλή Τηλεόραση και ειδήσεις μέσω… κρόουλ χρησιμοποιώντας ξένα δίκτυα και πρακτορεία!

 

ΣΩ.ΜΑ

Scroll to top