stournaras-giannis-maximou

10/07/13 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΔΙΕΨΕΥΣΕ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ

Στουρνάρας: Η δόση δεν είναι «κουτσουρεμένη»

Ο υπουργός Οικονομικών επανέλαβε πως θεωρεί θετική εξέλιξη την απόφαση του Eurogroup για την Ελλάδα, ενώ δήλωσε πως σε δέκα ημέρες θα γνωρίζει τι θα γίνει με τον ΦΠΑ εστίασης.
      Pin It

Για τα αποτελέσματα του Eurogroup ενημέρωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ευάγγελο Βενιζέλο. Ο κ. Στουρνάρας αρνήθηκε τα περί «κουτσουρεμένης» δόσης, ανέφερε πως είναι θέμα λίγων ημερών η απάντηση για τον ΦΠΑ εστίασης και διέψευσε πως υπάρχει έκθεση της τρόικας για ελληνικό δημοσιονομικό κενό

Πιο συγκεκριμένα, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο κ. Στουρνάρας είπε τα εξής:

«Ενημέρωσα τον Πρωθυπουργό και τον Αντιπρόεδρο για τα θετικά αποτελέσματα του Eurogroup, όπου παρεμπιπτόντως, επειδή ελέχθη ότι πήραμε «κουτσουρεμένη» τη δόση, θέλω να εξηγήσω ότι πήραμε τη δόση όπως ακριβώς είναι στο πρόγραμμα χρηματοδότησης. Απλώς, υπήρχε μία εισήγηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να παίρναμε παραπάνω, πέραν αυτών που είναι στο πρόγραμμα, που ορισμένες χώρες είπαν ότι αυτό προκαλεί δυσκολίες στα κοινοβούλιά τους και θα το δούμε από τον Οκτώβριο και μετά. Άρα, ήταν μία πολύ θετική εξέλιξη, δεδομένων, μάλιστα, των πολιτικών δυσκολιών που είχαμε τον τελευταίο μήνα.»

Για τον φόρο στην εστίαση, ο κ. Στουρνάρας δήλωσε πως «έχει τεθεί, πια, στο τραπέζι και στις επόμενες δέκα ημέρες θα γνωρίζουμε και το αποτέλεσμα», συμπληρώνοντας πως εάν το σχέδιο γίνει δεκτό, θα τεθεί σε ισχύ από την πρώτη Αυγούστου.

Για τυχόν έκθεση της τρόικας, ανέφερε: «Δεν υπάρχει καμία έκθεση. Η εισήγηση προς το Eurogroup ήταν ότι δεν υπάρχει δημοσιονομικό κενό και ότι το πρόγραμμα βαίνει κανονικώς. Δεν υπάρχει καμία έκθεση, πιθανώς να αναφέρονται σε παλαιές εκθέσεις.

efsyn.gr

Scroll to top