skouries-epeisodia-lastixa-ierissos

10/07/13 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΕΝΤΑΣΗ ΚΑΙ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ

Άναψαν φωτιές οι προφυλακίσεις για τις Σκουριές

Οι δύο νέες προφυλακίσεις για την εμπρηστική επίθεση στις Σκουριές προκάλεσαν την αντίδραση των κατοίκων στην Ιερισσό που έκλεισαν, με φωτιές, τους δρόμους.
      Pin It

Σε αναβρασμό βρίσκεται η Χαλκιδική, έπειτα από την απόφαση προφυλάκισης, μετά την απολογία τους ενώπιον του ανακριτή Πολυγύρου, δύο κατοίκων της Ιερισσού, για την εμπρηστική επίθεση στο εργοτάξιο της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός».

Η είδηση της προφυλάκισης των δύο κατηγορουμένων (25 και 41 ετών, ) έγινε δεκτή με αποδοκιμασίες από συντοπίτες τους, που βρέθηκαν από νωρίς στο δικαστικό μέγαρο της Χαλκιδικής για να συμπαρασταθούν τους δύο άνδρες. Μάλιστα, υπήρξε ένταση μεταξύ των ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων (έκαναν χρήση χημικών) και πολιτών. Οι αστυνομικοί προχώρησαν στην προσαγωγή ενός ανήλικου, γιο ενός εκ των δύο προφυλακιστέων, που στο άκουσμα της ομόφωνης απόφασης εισαγγελέα και ανακριτή προσπάθησε να διασπάσει τον αστυνομικό κλοιό για να πλησιάσει τον πατέρα του.

Η ένταση συνεχίστηκε

Ωστόσο, η ένταση δεν περιορίστηκε εκεί. Το βράδυ της Τετάρτης, υπήρχαν συγκρούσεις ανάμεσα σε κατοίκους του χωριού (που έκαψαν λάστιχα) και δυνάμεις των ΜΑΤ (που έκαναν χρήση χημικών) στη Μεγάλη Παναγιά. Την ίδια ώρα, οι κάτοικοι στην Ιερισσό έκλεισαν με φωτιές τις εισόδους της πόλης και προχώρησαν σε συνεδρίαση για να αποφασίσουν για τις επόμενες κινήσεις τους.

efsyn.gr

Scroll to top