12/07/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

Επιτροπή και… παράταση στα σχέδια αναδιάρθρωσης

      Pin It

Του Μάνου Τσαλδάρη

 

Ενωμένοι για πρώτη φορά ήταν χθες οι εργαζόμενοι και των τριών αμυντικών βιομηχανιών της χώρας στο συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ ως αντίδραση στις αποφάσεις της κυβέρνησης και το σχέδιο «κινητικότητας» στο Δημόσιο.

 

«Εδώ και καιρό επιχειρούσαμε να βρεθούμε όλοι μαζί οι εργαζόμενοι, όμως για διάφορους λόγους δεν τα καταφέρναμε. Καθώς όμως η σημερινή κατάσταση δεν αφήνει περιθώρια για να είμαστε διασπασμένοι, βρεθήκαμε εδώ για να αγωνιστούμε για τη ματαίωση των σχεδίων κλεισίματος των εταιρειών. Ετσι σχεδόν το σύνολο των εργαζομένων είναι εδώ», μας είπε με εμφανή χαρά η πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο εργοστάσιο των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ) στο Αίγιο, Ουρανία Μπίρμπα.

 

Το μεγάλο πλήθος εργαζομένων από την Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ) και την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ) που συγκεντρώθηκε στην πλατεία Συντάγματος ήταν εκείνο που «ανάγκασε» τον διευθυντή του γραφείου τού Γιάννη Στουρνάρα, Ακη Σκέρτσο, να συναντηθεί με την αντιπροσωπεία των εργαζομένων που νωρίτερα είχαν φύγει άπρακτοι από το υπουργείο Αμυνας.

 

Οπως τους πληροφόρησε ο κ. Σκέρτσος σε σύσκεψη προχθές το βράδυ του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά με τους Γ. Στουρνάρα και Δ. Αβραμόπουλο αποφασίστηκε η δημιουργία επιτροπής με επικεφαλής τον γ.γ. του υπουργείου Οικονομικών, η οποία θα μελετήσει σχέδιο της αναδιάρθρωσης της ΕΛΒΟ και της ΕΑΣ το οποίο και θα παρουσιάσει στα τέλη Αυγούστου. Στην ΕΑΒ δεν προβλέπεται να υπάρξουν αλλαγές και η εταιρεία θα συνεχίσει ως έχει, τους είπε ακόμη ο διευθυντής του γραφείου του υπουργού Οικονομικών. «Για εμάς τα σχέδια αναδιάρθρωσης σημαίνουν απολύσεις, όμως δεν μπορούμε να τοποθετηθούμε εάν δεν τα δούμε», είπε στην «Εφ.Συν.» η Ουρανία Μπίρμπα. Νωρίτερα ο ειδικός γραμματέας του υπουργείου Εθνικής Αμυνας Αντώνης Οικονόμου είπε στους εκπροσώπους των εργαζομένων στα Ναυπηγεία του Σκαραμαγκά ότι οι αποφάσεις θα οριστικοποιηθούν τις αμέσως επόμενες ημέρες και θα τους ανακοινωθούν στη νέα συνάντηση που ορίστηκε να έχουν με τον υπουργό την ερχόμενη Τρίτη.

 

[email protected]

Scroll to top