12/07/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΑΠΟ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ

Ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για τη νέα ΕΡΤ

Οι συνδικαλιστές φταίνε για τη μη καταβολή των αποζημιώσεων, είπε ο Π. Καψής.
      Pin It

Οι συνδικαλιστές φταίνε για τη μη καταβολή των αποζημιώσεων, είπε ο Π. Καψής

 

Της Ελενας Βαρίνου

 

Απολύτως συντεταγμένος με τη σκληρή γραμμή του Μαξίμου προς τους απολυμένους της ΕΡΤ συνεχίζει να εμφανίζεται ο Π. Καψής, ο οποίος κατά τη χθεσινή συζήτηση του επίμαχου νομοσχεδίου στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής –όπου και ψηφίστηκε επί της αρχής από Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ- επέρριψε την ευθύνη στους συνδικαλιστές πως εμποδίζουν τη διαδικασία της καταβολής των αποζημιώσεων και των προσλήψεων στον νέο φορέα ραδιοτηλεόρασης.

 

Αφού παραδέχθηκε, όπως και η πλειονότητα των εκπροσώπων των κομμάτων (συμπεριλαμβανομένων των κυβερνητικών) πως η πρώτη εκπομπή της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης «δεν ικανοποίησε κανέναν», επανέλαβε πως η κυβέρνηση δεν θα παραμείνει «στην ομηρία κάποιων συνδικαλιστών που κρατάνε ακόμη την Αγία Παρασκευή».

 

Προανήγγειλε ότι στις επόμενες ημέρες προγραμματίζεται να προκηρυχθούν οι θέσεις που θα στελεχώσουν τον νέο φορέα, ενώ αμέσως μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου (Παρασκευή 19 Ιουλίου αντί της Πέμπτης 18) θα συγκροτηθεί το Εποπτικό Συμβούλιο που θα διαμορφώσει στη συνέχεια το Διοικητικό Συμβούλιο, από το οποίο θα προκύψει το επιτελείο των στελεχών που «θα αρχίσει να χτίζει».

 

Αναφερόμενος ο κ. Καψής στους εργαζόμενους, δήλωσε ότι «η συνέλευση των δημοσιογράφων –660 δημοσιογράφων– είχε μόλις 120 άτομα και από αυτά 80 ψήφισαν “να μην ανοίξει η ΕΡΤ”. Για χάρη αυτής της αποφάσεως δεν μπορούν να δοθούν οι αποζημιώσεις και δεν μπορεί να προχωρήσει η πρόσληψη 2.000 εργαζομένων που έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση», κατέληξε.

 

Αντιδράσεις

 

Ο αρμόδιος υφυπουργός για το περιβόητο πρόγραμμα της «Δ.Τ.» εξήγησε πως «αναγκαστήκαμε να συνεργαστούμε με το μοναδικό στούντιο που μπορεί να κάνει εκπομπή και που ήθελε να συνεργαστεί» προκαλώντας την έντονη αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Κοντονή να ζητεί εξηγήσεις, αξιοποιώντας το απόσπασμα από το χθεσινό κύριο άρθρο της «Εφ.Συν.»:

 

« … Απαιτείται να έχουν υπογραφεί συμφωνίες τόσο με το στούντιο όσο και με την DIGEA και τον ΟΤΕ για τη μετάδοση του σήματος και αυτές οι συμφωνίες να δημοσιευθούν και να αναρτηθούν στο πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ. Κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί. Το πρόβλημα διογκώνεται όταν το στούντιο που επελέγη για να μεταδοθεί το νέο σήμα ανήκει σε εταιρείες των Μπόμπολα και Ψυχάρη. Πώς να μην έχουν δίκιο οι εργαζόμενοι, όταν καταγγέλλουν ότι συνεχίζεται η αλυσίδα της διαπλοκής;».

 

«Δεν ακούσαμε καμία εξήγηση γι’ αυτά κ. υπουργέ. Αν η κυβέρνηση δεν τηρεί τον νόμο και δεν τηρεί την κείμενη νομοθεσία εγώ δεν έχω λόγια να την χαρακτηρίσω», υπογράμμισε ο κ. Κοντονής.

 

Ο υφυπουργός δήλωσε περίπου άγνοια, λέγοντας χαρακτηριστικά «αυτά θα τα κοιτάξω, δεν τα γνωρίζω», παρέπεμψε σε ειδικό λογαριασμό και σε διαχείριση του υπουργείου Οικονομικών και επιφυλάχθηκε να απαντήσει στην Ολομέλεια.

Scroll to top