oaee

15/07/13 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ

Μείωση των εσόδων του ΟΑΕΕ

Μειωμένα κατά 8,5% ήταν τα έσοδα που είχε ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών το α' τετράμηνο του έτους.
      Pin It

Τη μείωση των εσόδων του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών, από τις εισφορές των ασφαλισμένων, κατά 8,5% ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Όπως σημείωσε ο κ. Βρούτσης, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή έπειτα από ερώτηση της βουλευτού των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίας Κόλλια Τσαρουχά για το έλλειμμα των ασφαλιστικών ταμείων, η μείωση αυτή «βρίσκεται εντός των ορίων των προβλέψεων σύνταξης του προϋπολογισμού του 2013».

Παράλληλα, στο έγγραφο του υπουργείου Εργασίας, αναφέρεται ότι οι οφειλές των ενεργών οφειλετών στις 15 Δεκεμβρίου του 2012 ανέρχονταν σε περίπου 5,9 δισ. ευρώ, ενώ αυτών σε διακοπή σε περίπου 1,45 δισ. ευρώ.

«Η αρχική κρατική επιχορήγηση προς τον ΟΑΕΕ ήταν ύψους 800 εκατ. ευρώ και, στη συνέχεια, αυξήθηκε κατά 400 εκατ. ευρώ, ώστε ο προϋπολογισμός να είναι ισοσκελισμένος. Επιπλέον, δόθηκαν πρόσφατα 100 εκατ. ευρώ, ενώ εκκρεμεί η μη εφαρμογή επί του παρόντος των διατάξεων της παρ. 3 του άρθρου 44 του Ν. 3986/2011, περί θέσπισης εισφοράς υπέρ ΟΑΕΕ ανά κλάδο επιχείρησης, ως ποσοστό επί των ετήσιων εσόδων της επιχείρησης που, για το 2013, είχε προϋπολογισθεί σε 150 εκατ. ευρώ» τόνισε ο κ. Βρούτσης.

efsyn.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Scroll to top