11/12/12 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Παίζουν… καθυστερήσεις

      Pin It

Του Σωτήρη Μανιάτη

 

Δεν πρόκειται να καταλαγιάσει το κλίμα έντασης που επικρατεί στη δημόσια ραδιοτηλεόραση, καθώς, αντί να κλείνουν θέματα, ανοίγουν καινούργια, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να βρίσκονται συνεχώς σε κινητοποιήσεις.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών κήρυξε πεντάωρη στάση εργασίας (10.00-15.00) για αύριο σε ένδειξη διαμαρτυρίας, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωσή του. Στη στάση εργασίας βέβαια συμμετέχει και η ΠΟΣΠΕΡΤ.

 

Χθες, ο Παναγιώτης Καλφαγιάννης, πρόεδρος του Δ.Σ. της ΠΟΣΠΕΡΤ θα είχε συνάντηση με τον υφυπουργό Επικρατείας Σίμο Κεδίκογλου, ο οποίος όμως την ανέβαλε την τελευταία στιγμή κατά τη συνήθη τακτική του τελευταίου διαστήματος. Μοιάζει να παίζουν… καθυστερήσεις χωρίς να δίνονται ξεκάθαρες απαντήσεις.

 

Το Δ.Σ. Της ΠΟΕΣΥ διαμαρτύρεται για τις «επικείμενες απολύσεις των Συμβασιούχων Ορισμένου Χρόνου, καλώντας την κυβέρνηση να καταθέσει άμεσα τροπολογία που θα προβλέπει την παραμονή των συναδέλφων, οι οποίοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες».

 

Παράλληλα, επισημαίνει την αντίθεσή του στην παραχώρηση εγκαταστάσεων της ΕΤ1 στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης, «γεγονός που σηματοδοτεί τη συρρίκνωση και απαξίωση της δημόσιας τηλεόρασης και την παραχώρηση της παραγωγής τηλεοπτικού προϊόντος σε ιδιώτες».

 

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται η μείωση προϋπολογισμών παραγωγής προγραμμάτων, γι' αυτό και, σε συνεργασία με ΠΟΣΠΕΡΤ και ΠΟΕΠΤΥΜ, διοργανώνεται αύριο συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 13.00, στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ στην Κατεχάκη. Η ΠΟΕΣΥ καλεί τις ενώσεις-μέλη της να μεριμνήσουν για την επιτυχία της στάσης εργασίας και τους συναδέλφους της ΕΡΤ να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

 

Οι τρεις ομοσπονδίες (ΠΟΕΣΥ-ΠΟΣΠΕΡΤ και ΠΟΕΠΤΥΜ) των εργαζομένων στον χώρο της ενημέρωσης διακηρύσσουν «γι' άλλη μια φορά ότι θα μας βρει αγωνιστικά αντίθετους κάθε απόπειρα συρρίκνωσης της ΕΡΤ ως ανεξάρτητου δημόσιου φορέα ενημέρωσης και μετατροπής του σε βήμα κυβερνητικής προπαγάνδας».

 

Σχετική ερώτηση κατέθεσαν χθες στη Βουλή και 33 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Ρωτούν τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ και τους υπουργούς Οικονομικών και Δημόσιας Τάξης αν, μεταξύ άλλων, «θα ανακαλέσουν τη βλαπτική για την ομαλή λειτουργία της ΕΡΤ απόφαση», γιατί προχωρούν «σε ακόμα μια ενέργεια που εξυπηρετεί το σχέδιο απαξίωσης, συρρίκνωσης και αποδόμησής της», αν υιοθετούν τους χαρακτηρισμούς του κ. Μουρούτη, ο οποίος στο facebook είχε γράψει «ξεκινάω πόλεμο κατά των άθλιων διεφθαρμένων συνδικαλισταράδων της ΕΡΤ που τώρα φορούν τον μανδύα του ΣΥΡΙΖΑ» κ.ά.

Scroll to top