gsee-adedy

16/07/13 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΑΠΟ ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ

Ημέρα μαζικών κινητοποιήσεων κατά του πολυνομοσχεδίου

Γενική απεργία έχουν προκηρύξει οι συνδικαλιστικές οργανώσεις – Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος - Σχέδια για ολονύχτια διαμαρτυρία έξω από τη Βουλή.
      Pin It

Ημέρα κορύφωσης των κινητοποιήσεων ενάντια στο πολυνομοσχέδιο που θέλει να εφαρμόσει η κυβέρνηση είναι η σημερινή, με τα συνδικαλιστικά όργανα να έχουν κηρύξει γενική 24ωρη απεργία και να πραγματοποιούν πορεία προς τη Βουλή.  Η πορεία ξεκίνησε από την πλατεία Κλαυθμώνος, όπου πραγματοποιήθηκε, στις 11.00 το πρωί, η απεργιακή συγκέντρωση των συνδικάτων του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα.

Στην τοπική αυτοδιοίκηση, οι υπηρεσίες των δήμων θα παραμείνουν κλειστές μέχρι και την Τετάρτη, έπειτα από την απόφαση που έλαβε η ΚΕΔΕ την προηγούμενη Παρασκευή, αντιδρώντας στην κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας και των σχολικών φυλάκων.

Στις κινητοποιήσεις των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, θα συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, οι γιατροί και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, το ΕΚΑΒ και τις δομές της πρόνοιας, οι εκπαιδευτικοί, η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) και η Ένωση Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, καθώς και οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Το βράδυ στις 20:30, παραμονή της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, θα γίνει πανελλαδικό συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος, με προσπάθεια συμμετοχής όλων των κλάδων εργαζομένων του Δημόσιου και του Ιδιωτικού Τομέα, ενώ θα γίνει προσπάθεια να πραγματοποιηθεί ολονύχτια διαμαρτυρία και συναυλία συμπαράστασης.

Αύριο, Τετάρτη, ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία προς τη Βουλή.

Δύο συγκεντρώσεις στη Θεσσαλονίκη

Δύο συλλαλητήρια, κατά του πολυνομοσχεδίου της κυβέρνησης, των απολύσεων, της διαθεσιμότητας και της κινητικότητας, έγιναν στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της γενικής απεργίας.

Ένα από τις ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, όπου η συγκέντρωση έγινε έξω από το κτίριο της ΕΤ-3 και ακολούθησε πορεία μέχρι το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης. Εκεί κατέληξε και η ξεχωριστή πορεία που οργάνωσαν οι εργαζόμενοι που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ.

efsyn.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Scroll to top