Pin It

Με την 24ωρη πανεργατική απεργία που έχουν κηρύξει από κοινού ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, κορυφώνονται σήμερα οι κινητοποιήσεις των κλάδων που μπαίνουν στο στόχαστρο της διαθεσιμότητας. Το πλήρες απεργιακό πρόγραμμα είναι το εξής:

 

* Συμμετοχή των ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΟΛΜΕ, ΠΟΕΔΗΝ, ΟΕΝΓΕ. Για τους εργαζομένους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα γίνει προσυγκέντρωση στις 10.30 το πρωί στην πλ. Καραϊσκάκη. Εργαζόμενοι στο Δημόσιο και εκπαιδευτικοί έχουν δώσει ραντεβού στις 11.30 στην πλατεία Κλαυθμώνος και το ΠΑΜΕ στις 10.30 στην Ομόνοια. Απεργιακές συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν σε όλη τη χώρα.

 

* Το βράδυ στις 8.30 θα γίνει πανελλαδικό συλλαλητήριο στην πλ. Συντάγματος. Θα πραγματοποιηθεί ολονύκτια διαμαρτυρία και θα γίνει προσπάθεια και για συναυλία.

 

* Το βράδυ στις 8.30 θα γίνει πανελλαδικό συλλαλητήριο στην πλ. Συντάγματος. Θα πραγματοποιηθεί ολονύκτια διαμαρτυρία και θα γίνει προσπάθεια και για συναυλία.

 

* Κλειστές στο σύνολό τους οι δημόσιες υπηρεσίες. Ειδικές αποφάσεις, για ευνόητους λόγους,πρόκειται να ληφθούν για τους τουριστικούς δήμους.

 

* ΟΣΕ και Προαστιακός 24ωρη απεργία. Δεν θα εκτελούνται δρομολόγια του Μετρό προς Αεροδρόμιο. Τα δρομολόγια του Μετρό θα τερματίζουν στον σταθμό Δουκ. Πλακεντίας. Κανονικά, κατά τα λοιπά, τα δρομολόγια των ΗΣΑΠ και του Μετρό.

 

* Λεωφορεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και τρόλεϊ θα κινηθούν μόνον από τις 9 π.μ. έως τις 9 μ.μ.

 

* Αλλαγές ή και ματαιώσεις δρομολογίων αναμένονται στα αεροδρόμια όλης της χώρας λόγω της στάσης εργασίας από τις 12 το μεσημέρι ώς τις 4 μ.μ., που έχει εξαγγείλει η Ομοσπονδία Συλλόγων Πολιτικής Αεροπορίας (ΣΥΠΑ).

 

* «Νεκρώνουν» τα εμπορικά λιμάνια της χώρας, μετά την απόφαση της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) να συμμετάσχει στην απεργία. Η Ενωση Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών ΟΛΠ και ο Σύνδεσμος Εποπτών και Αρχιεργατών ΟΛΠ καλούν τους συναδέλφους τους να συμμετέχουν ενεργά στην απεργία.

 

* Νοσοκομεία, ΕΚΑΒ, δομές Υγείας θα δουλεύουν με προσωπικό ασφαλείας.

 

* Τετράωρη στάση εργασίας από τις 10.00 ώς τις 14.00 σε όλα τα ΜΜΕ (δημόσια και ιδιωτικά) σήμερα, έπειτα από αποφάσεις της ΠΟΕΣΥ, της ΠΟΣΠΕΡΤ, της ΠΟΕΠΤΥΜ. Εξαιρούνται οι εντεταλμένοι δημοσιογράφοι και τεχνικοί για την κάλυψη των απεργιακών κινητοποιήσεων και οι αγωνιζόμενοι συνάδελφοί της ΕΡΤ.

 

* Συμμετοχή στην απεργία έχουν δηλώσει και οι τραπεζοϋπάλληλοι σύμφωνα με την ΟΤΟΕ.

Scroll to top