Pin It

Αίσθηση προκάλεσαν οι τοποθετήσεις δύο πρώην υπουργών της κυβέρνησης Καραμανλή, των Νικήτα Κακλαμάνη και Προκόπη Παυλόπουλου.

 

Ο πρώην υπουργός Υγείας ήταν ιδιαίτερα οξύς στις εκφράσεις του, τονίζοντας πως «δεν είναι κυβέρνηση αυτή, ειδικά όταν δεν έχει το σθένος να υποστηρίξει ένα νομοσχέδιο που υπογράφει και ζητά να το ψηφίσουμε». Χαρακτήρισε θλιβερή την εικόνα των άδειων κυβερνητικών εδράνων ενώ ο ίδιος βρισκόταν επί έξι ώρες στην αίθουσα και εξήρε τη στάση του υφυπουργού Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη, «που δίδαξε κοινοβουλευτικό ήθος, ενώ δεν είναι κοινοβουλευτικός, σε αντίθεση με τον κ. Στουρνάρα, ο οποίος ήρθε, άκουσε τον υφυπουργό του και έφυγε». Κατόπιν, εμφανώς εκνευρισμένος, αποχώρησε από την αίθουσα.

 

Ο Π. Παυλόπουλος προειδοποίησε την κυβέρνηση πως «δεν μπορούμε να φορολογούμε ανθρώπους κάτω από τα όρια της φτώχειας», ζητώντας να προβλεφθεί αφορολόγητο 6.800 €. Χαρακτήρισε «τεράστια την αντισυνταγματικότητα» της διάταξης για την ασυλία των μελών του ΤΧΣ και πρόσθεσε: «Είναι ντροπή να προβλέπουμε πατρίκιους και πληβείους στο Δημόσιο. Αλλοι με το παραμικρό θα μπαίνουν σε διαθεσιμότητα και άλλοι θα έχουν το ακαταδίωκτο».

 

Υπενθύμισε μάλιστα την προκλητική εμφάνιση του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ, Α. Γεωργίου, προ ημερών στη Βουλή και τη φράση του ότι η «δίωξη εναντίον του είναι παράνομη». «Ποιος είναι αυτός ο Γεωργίου και ο κάθε κ. Γεωργίου που τα λέει αυτά;» αναρωτήθηκε ο κ. Παυλόπουλος, εκφράζοντας μεγάλη μερίδα βουλευτών της Ν.Δ. που επιθυμούν την άμεση απομάκρυνση του Γεωργίου. Αργά το βράδυ ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ιορδάνης Τζαμτζής άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να καταψηφίσουν τη διάταξη που δίνει 80 εκατ. ευρώ παραπάνω για τις αποζημιώσεις της ΕΡΤ.

 

Χ.Ι.

Scroll to top