17/07/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ραντεβού στα γουναράδικα…

      Pin It

…και ραντεβού στα Τσιπρουράδικα

 

Του Λάκη Μπέλλου

 

Δεν είναι κατάσταση αυτή. Την καταδίκασαν άλλωστε Τρέμη και Πρετεντέρης. Οποιος ανεβαίνει στο βήμα της Βουλής μιλάει για «χούντα», «δικτατορία», «συμμορία», «σκάσε μωρή θα μας κλα…ς τα αρχ…ια» και άλλες ακραίες εκφράσεις.

 

Δεν πρέπει να λέγονται αυτά, γιατί υπονομεύουν το κύρος της Βουλής. Μιλάμε για πολύ κύρος.

 

Ενας, μάλιστα, ομιλητής μίλησε για «κυβέρνηση» και ένας πιο ακραίος για «Δημοκρατία», με αποτέλεσμα ο προεδρεύων κ. Καλατζής να τους επαναφέρει στην τάξη.

 

Το ποσοστό των βουλευτών που ήταν στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο ήταν μικρότερο από το ποσοστό των Ελλήνων που θα πάνε διακοπές.

 

Το ποσοστό των υπουργών που ήταν στα έδρανα, ήταν μικρότερο από το ποσοστό των Ελλήνων που θα μείνουν σε ξενοδοχεία.

 

Το γεγονός εξόργισε τον Νικήτα Κακλαμάνη, που είπε ότι θα αποφασίσει σήμερα τι θα ψηφίσει. Σήμερα όμως αποφασίζεις πού θα πας σινεμά, όχι για ένα τόσο σοβαρό θέμα.

 

Το καφενείο της Βουλής ήταν πάντως γεμάτο. Αυτή τη φορά δεν μιλούσαν ποδοσφαιρικά, αλλά πολιτιστικά. Οτι παραιτήθηκε ο Σταύρος Ξαρχάκος γιατί διαφωνεί με την παρουσία Λαζόπουλου – Φιλιππίδη στο Εθνικό Θέατρο.

 

Μίλησε και ο Μαρκόπουλος στη Βουλή, μπερδεύοντας τον σκηνοθέτη της τηλεοπτικής μετάδοσης. Κάθε λεπτό τού άλλαζε το σήμα σε ποιο κόμμα ανήκει.

 

Μας έριξαν κάτω όλους Σαμαράς και Βενιζέλος με τις βελτιώσεις στο πολυνομοσχέδιο. Οσοι φύλακες σχολείων ή δημοτικοί αστυνομικοί έχουν μεταπτυχιακό και διδακτορικό δεν θα απολυθούν!

 

1. Θα έχουμε τους πιο σπουδαγμένους φύλακες και δημοτικούς αστυνομικούς στον κόσμο.

 

2. Θα αναθαρρήσουν οι φοιτητές, αφού υπάρχει η πιθανότητα να προσληφθούν σε κάτι που δεν το φαντάστηκαν ποτέ.

 

3. Στανταράκι οι διατριβές «Το παράνομο παρκάρισμα».

 

Για να γίνεις πρωθυπουργός, όμως, δεν χρειάζεται διδακτορικό. Το μόνο που γνωρίζουμε για τις σπουδές Σαμαρά είναι ότι εργαζόταν ως πιτσαδόρος.

 

Το σίγουρο πάντως είναι ότι ο κ. Σαμαράς έχει πάρει δικτατορικό.

 

Η υποδοχή του Σόιμπλε θα είναι εντυπωσιακή. Αντί για 40 κανονιοβολισμούς, θα ρίξουμε από τον Λυκαβηττό 40 δημοσίους υπαλλήλους.

 

Στη Βουλή ειπώθηκε ακόμα από τον αποκαλούμενο αναρχικό βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Διαμαντόπουλο «ραντεβού στα γουναράδικα», με αποτέλεσμα κάτω στα γουναράδικα να γίνει φασαρία.

 

Ο κ. Λυκουρέντζος αμέσως μίλησε για τρομοκρατία στο ιερό τέμενος της Βουλής, ενώ ο κ. Πρετεντέρης, αργότερα, τρομοκρατημένος με τους νέους Βελουχιώτηδες, ανέλυσε τη φράση περίπου πως θα μας σφάξουν όλους με τα κονσερβοκούτια και τόνισε στην έντρομη Ολγα Τρέμη «Ραντεβού στα Τσιπρουράδικα».

 

Ο Αρης Βελουχιώτης πάντως αποκλείεται να έχει πει «Ραντεβού στα γουναράδικα». Σιγά μην έχει πει και το «Ραντεβού στα τυφλά». Σίγουρα κάτι άλλο έχει πει. Γκουγκλ!

 

twitter.com/pamelouketo

 

 

 

Scroll to top