Pin It

Ανησυχεί ο υπουργός Παιδείας για τη διακοπή της φύλαξής τους αλλά τον καθησυχάζει η Χρυσή Αυγή

 

Της Αντας Ψαρρά

 

Μια αναφορά του υπουργού Παιδείας στη διάρκεια της δεύτερης ανάγνωσης του πολυνομοσχεδίου έβαλε σε μεγάλη ανησυχία όχι μόνο τους υπό κατάργηση εργαζόμενους στη σχολική φύλαξη αλλά και όλους όσοι έχουν σχέση με τα σχολεία. Ειδικά αφού αυτόματα σχεδόν υπήρξαν και οι χρυσαυγίτικες δηλώσεις περί αυτόκλητων φυλάκων.

 

Συγκεκριμένα, ο κ. Αρβανιτόπουλος είπε: Για τους σχολικούς φύλακες, οι οποίοι δεν ανήκουν στο υπουργείο Παιδείας, βεβαίως υπάρχει μεγάλη ανησυχία. Σας μιλάω από τον δικό μου τομέα ευθύνης και σας λέω ευθαρσώς και ειλικρινώς ότι υπάρχει μια ανησυχία. Αυτή η ανησυχία έχει να κάνει με το γεγονός ότι τα σχολεία πρέπει να προφυλάσσονται, διότι πάντοτε γνωρίζετε ότι καραδοκούν τα ακραία (sic!) στοιχεία τα οποία θέλουν να διεισδύσουν στις σχολικές μονάδες.

 

Το θλιβερό μαντάτο

 

Κι ενώ όλοι θυμηθήκαμε αυτομάτως και με τρόμο σκηνές όπως εκείνη της δολοφονικής επίθεσης Καλαμπόκα και λοιπών ακροδεξιών της Ν.Δ. σε υπό κατάληψη σχολείο της Πάτρας με την τραγική κατάληξη της δολοφονίας του εκπαιδευτικού Τεμπονέρα, ήρθε από αλλού το μαντάτο.

 

«Πολίτες στελέχη του Λαϊκού Συνδέσμου-Xρυσή Αυγή θα αναλάβουν την φύλαξη των μαθητών και των σχολείων της χώρας ειδικά στις περιοχές που η εγκληματικότητα, εγχώρια και εισαγόμενη, έχει αντικαταστήσει την έννομη τάξη. Εμείς δεν μπoρούμε να επιτρέψουμε να μείνουν τα σχολεία αφύλακτα. Ειδικά στις περιοχές που η εγκληματικότητα «θερίζει» θα τοποθετήσουμε εθελοντές σε βάρδιες για να είναι ασφαλή τα παιδιά των Ελλήνων. Εμείς αντίθετα με την κυβέρνηση δεν θα αφήσουμε τα παιδιά των Ελλήνων που είναι το μέλλον της χώρας έρμαιο των εγκληματιών ή των ατυχημάτων, ούτε την βάση του Εθνους που είναι τα σχολεία μας, αφύλακτα». Το στέλεχος της Χ.Α. που έκανε την παραπάνω δήλωση σε φιλικό ιστολόγιο συνεχίζει λέγοντας ότι ο υπουργός αναφέρεται στους ίδιους όταν μιλάει για ακραία στοιχεία, μια και πληροφορήθηκε τις προθέσεις τους για τη «φύλαξη».

 

Εθελοντές μπράβοι

 

Πράγμα που είναι μάλλον απίθανο, μια και συνήθως ως ακραία στοιχεία οι νεοδημοκράτες εννοούν μαθητές-καταληψίες ή και κάποιους εξωσχολικούς αναρχικούς.

 

Προς αποφυγή λοιπόν επανάληψης λυσσαλέων φασιστικών επιθέσεων σε γονείς, εκπαιδευτικούς και παιδιά μεταναστών και Ελλήνων, ας ξανασκεφτούν τα περί κατάργησης των σχολικών φυλάκων, γιατί μπορεί να δούμε σε σχολεία από καταστάσεις παιδικής χαράς Αγίου Παντελεήμονα μέχρι και ενέργειες φυλετικών εκκαθαρίσεων από αυτόκλητους μπράβους.

Scroll to top