ftoxos

17/07/13 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΕΝΑ ΣΤΑ ΠΕΝΤΕ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΟΡΙΟ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ

Φτωχοί 3 στους 10 Έλληνες με χαμηλή μόρφωση

Περισσότερο εκτεθειμένοι στον κίνδυνο της φτώχειας είναι οι πολίτες με χαμηλό επίπεδο εκπαίδευσης, όπως προκύπτει από σχετική έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής .
      Pin It

Ένα στα πέντε νοικοκυριά (δηλαδή τουλάχιστον το 20%) στην Ελλάδα, την Ισπανία, τη Βουλγαρία και την Κροατία, ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Όπως τονίζεται, το νοικοκυριό αυτό δεν καταφέρνει να έχει διαθέσιμο εισόδημα (συμπεριλαμβανομένης και της κοινωνικής πρόνοιας) ίσο ή ανώτερο του 60% του μέσου εισοδήματος στη χώρα του.

Ο μέσος όρος στην ΕΕ των νοικοκυριών που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, ανέρχεται στο 16%. Τα μικρότερα ποσοστά σχετικώς φτωχών νοικοκυριών εμφανίζονται στην Τσεχία και την Ολλανδία και κινούνται λίγο κάτω από το 10%.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, περισσότερο εκτεθειμένοι στον κίνδυνο της φτώχειας είναι, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη, οι πολίτες με χαμηλό επίπεδο εκπαίδευσης. Στην Ελλάδα φτωχοί είναι, με βάση τα επίσημα στοιχεία, το 29,6% των ατόμων χαμηλής εκπαίδευσης (ο αντίστοιχος μέσος κοινοτικός όρος είναι στο 24,2%), το 19,7% των ατόμων μέσης εκπαίδευσης (ο αντίστοιχος μέσος κοινοτικός όρος είναι στο 14%) και το 7,3% των ατόμων ανώτερης εκπαίδευσης (ο αντίστοιχος μέσος κοινοτικός όρος είναι στο 7,1%).

Τέλος, όπως αναφέρεται, η Ελλάδα και η Κύπρος είναι οι μόνες χώρες μέλη της ΕΕ όπου ο αριθμός των ανδρών που φοιτούν στην ανώτερη εκπαίδευση είναι μεγαλύτερος από τον αντίστοιχο αριθμό των γυναικών.

efsyn.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Scroll to top