diadilosi

17/07/13 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

«ΘΕΡΜΟ ΚΛΙΜΑ» ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ

Υπό… πολιορκία η Βουλή για το πολυνομοσχέδιο

Νέα συγκέντρωση από την ΑΔΕΔΥ και τη ΓΣΕΕ έξω από τη Βουλή, τη στιγμή που εντός του Κοινοβουλίου, οι βουλευτές των κομμάτων αποφασίζουν για το πολυνομοσχέδιο.
      Pin It

Με το βλέμμα στα… παράθυρα βρίσκονται οι βουλευτές του Κοινοβουλίου, με αφορμή τη νέα συγκέντρωση από την ΑΔΕΔΥ και τη ΓΣΕΕ έξω από τη Βουλή, ανήμερα της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου. Η συγκέντρωση ήταν προγραμματισμένη για τις 7:00 το απόγευμα, ενώ έχουν προηγηθεί συνεχείς κινητοποιήσεις τις προηγούμενες ημέρες, με αιτία τα σχέδια απολύσεων και φόρων που φέρνει το πολυνομοσχέδιο.

Σε κάθε περίπτωση, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί στο κέντρο της Αθήνας για παν ενδεχόμενο. Την ίδια ώρα, κλειστοί είναι, από τις 5 το απόγευμα, οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα» και «Ευαγγελισμός» κατόπιν εντολής της Ελληνικής Αστυνομίας, λόγω των προγραμματισμένων συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας.

Ψήφιση επί της αρχής και νέες αλλαγές

Νωρίτερα, με τις ψήφους των βουλευτών που στηρίζουν την κυβέρνηση, της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, υπερψηφίστηκε επί της αρχής το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.

Παράλληλα, η κυβέρνηση προχωρά σε νέες παρεμβάσεις στο πολυνομοσχέδιο, θέλοντας να καμφθούν οι αντιδράσεις των κοινωνικών ομάδων που πλήττονται. Συγκεκριμένα, με νέες παρεμβάσεις του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκου Μητσοτάκη:

- Αυξάνεται στο διπλάσιο (δηλαδή στα 12.000 ευρώ, αντί 6.000 ευρώ όπως αρχικά προβλεπόταν) το όριο του ετήσιου εισοδήματος προκειμένου να εξαιρεθεί από τη διαθεσιμότητα δημόσιος υπάλληλος που είναι προστάτης ανάπηρου τέκνου ή συζύγου.

- Το ίδιο χρηματικό όριο, δηλαδή 12.000 ευρώ ετήσιο εισόδημα, ισχύει και για τη γονική μέριμνα τέκνου.

- Προστέθηκε στις εξαιρέσεις από τη κινητικότητα και ο δικαστικός συμπαραστάτης, δυνάμει δικαστικής απόφασης.

- Εξαιρούνται από τη κινητικότητα οι δημοτικοί αστυνομικοί που υπηρετούν σε δήμους με πληθυσμό κάτω των 5.000 κατοίκων. Οι δήμοι αυτοί είναι κατά βάση μικρά νησιά.

- Οι διαδικασίες ΑΣΕΠ και ειδικά ο γραπτός διαγωνισμός του ΑΣΕΠ, η διαδικασία πλήρωσης θέσεων με σειρά προτεραιότητας η οποία διενεργείται εξ ολοκλήρου από το ΑΣΕΠ και ο διαγωνισμός εισαγωγής στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, μοριοδοτούνται επιπρόσθετα κατά την αποτίμηση των προσόντων των δημοσίων υπαλλήλων και κατά την επιλογή των υπαλλήλων για να εξέλθουν από το καθεστώς της κινητικότητας.

- Ορίζεται ρητώς ότι κατά τη διάρκεια της κινητικότητα ο δημόσιος υπάλληλος εξακολουθεί να παραμένει ασφαλισμένος.

efsyn.gr

Scroll to top