17/07/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Σταματούν τις εφημερίες

      Pin It

ΛΑΜΙΑ

 

Να σταματήσουν τις εφημερίες από τη Δευτέρα 22 Ιουλίου αποφάσισαν οι γιατροί του Νοσοκομείου Λαμίας στη χθεσινή γενική τους συνέλευση ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις καθυστερήσεις πληρωμών που τους έχουν φέρει σε τραγική οικονομική κατάσταση, όπως χαρακτηριστικά σημειώνουν.

 

«Εκφράζουμε την αγανάκτησή μας για την απαράδεκτη καθυστέρηση πληρωμής των εφημεριών μας από τον Φεβρουάριο του 2013, που σύμφωνα με δηλώσεις αρμοδίου δεν πρόκειται να δοθούν πριν από τις 27 Αυγούστου 2013, καταδικάζοντας σε απαράδεκτες συνθήκες ανέχειας εμάς και τις οικογένειές μας», τονίζεται στην απόφαση.

 

Οι γιατροί του Νοσοκομείου Λαμίας αλλά και των Κέντρων Υγείας Φθιώτιδας θεωρούν υπεύθυνους το υπουργείο Υγείας και την Ενιαία Αρχή Πληρωμών, αλλά και τη διοίκηση του Νοσοκομείου Λαμίας. Επισημαίνουν έτσι ότι μετά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις στη διοίκηση, οι ίδιοι αποφάσισαν να αντιδράσουν και να σταματήσουν από τη Δευτέρα 22 Ιουλίου την παροχή υπηρεσιών εφημερίας.

 

Θα πρέπει να σημειώσουμε επίσης ότι τους γιατρούς, στη χθεσινή γενική συνέλευση απασχόλησε και η γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο, με τις τεράστιες ελλείψεις που υπάρχουν σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και υλικοτεχνικές υποδομές, καθώς και ο κίνδυνος να κλείσουν κλινικές, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την παροχή υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες της περιοχής.

 

Γιώργος Δελιχάς

Scroll to top