Pin It

«Αλληλεγγύη και λευτεριά στον Κ. Σακκά» έγραφε το σημείωμα στον παγιδευμένο φάκελο που εστάλη στη διοίκηση του Πρωτοδικείου Αθήνας

 

Ο παγιδευμένος φάκελος, όπως διαπιστώθηκε, δεν έμοιαζε με εκείνον που εστάλη στον πρώην διοικητή της Αντιτρομοκρατικής

 

Του Μάνου Τσαλδάρη

 

Το δακτυλογραφημένο σημείωμα που βρέθηκε εντός του παγιδευμένου φακέλου και οι δυο πιασμένες με «μανταλάκι» σελίδες εκτυπωτή προβληματίζουν τους αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής, που έχουν αναλάβει τις έρευνες για την εξιχνίαση της υπόθεσης της αποστολής παγιδευμένου φακέλου που εστάλη προς τη Διοίκηση του Πρωτοδικείου της Αθήνας, το οποίο στεγάζεται στο κτίριο 6 της πρώην Σχολής Ευελπίδων.

 

Στο σημείωμα αναγραφόταν «Αλληλεγγύη και λευτεριά στον Κ. Σακκά», κάτι που για τους αστυνομικούς σημαίνει ότι το εκρηκτικό δέμα κατασκευάστηκε πριν από την απελευθέρωση του μέχρι πρότινος απεργού πείνας, που βαρύνεται με την κατηγορία της συμμετοχής στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», η οποία έγινε την περασμένη Παρασκευή. Εντούτοις ο φάκελος εστάλη και αυτό δεν μπορεί να εξηγηθεί από τους αξιωματικούς, οι οποίοι υποθέτουν ότι το «χτύπημα» που ίσως γινόταν μπορεί να εντασσόταν κι αυτό στο «Σχέδιο Φοίνικας».

 

Ο παγιδευμένος φάκελος, όπως διαπιστώθηκε, δεν έμοιαζε με εκείνον που εστάλη στον πρώην διοικητή της Αντιτρομοκρατικής Δημήτρη Χωριανόπουλο, καθώς ο φορέας του μηχανισμού ήταν ένα σκληρό χαρτόνι πάνω στο οποίο είχε τοποθετηθεί και πάνω από αυτό υπήρχαν δυο σελίδες πιασμένες με ένα «μανταλάκι», που αν τις τραβούσε κάποιος θα έκλεινε το κύκλωμα και η βόμβα θα πυροδοτούνταν. Στον φάκελο του Χωριανόπουλου τον ρόλο αυτό εξυπηρετούσε ένα τραπουλόχαρτο. Ολα τα ανωτέρω οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο κατασκευαστής του δεν ήταν αυτός που έφτιαχνε ώς τώρα τις βόμβες, κάτι που ανησυχεί τους αξιωματικούς.

 

Παρατυπία στη σφραγίδα

 

Ο φάκελος είχε σταλεί μέσω των ΕΛΤΑ την Τρίτη και παρέμενε ώς τις 2.00 το μεσημέρι στα γραφεία του 2ου ορόφου, ώσπου υπάλληλος παρατήρησε παρατυπία στη σφραγίδα του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, ο οποίος υποτίθεται ότι ήταν ο αποστολέας. Ετσι υπάλληλοι άνοιξαν το δέμα, είδαν καλώδια, το μετέφεραν στο μηχάνημα ανίχνευσης της εισόδου και διαπιστώθηκε ότι ήταν βόμβα, οπότε και εκλήθησαν αστυνομικοί των ΤΕΕΜ, οι οποίοι και εξουδετέρωσαν τον μηχανισμό που αποτελούνταν από μπαταρία και μικρή ποσότητα δυναμίτιδας.

 

[email protected]

 

 

Scroll to top