18/07/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Aπό loser στην κορυφή της λίστας Forbes

O Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ των 75 εκατομμυρίων δολαρίων

      Pin It

Εφτασε στο ναδίρ λόγω ναρκωτικών, φυλακίστηκε, έπεσε σε κατάθλιψη, όμως ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ όχι μόνο «αναστήθηκε» αλλά εκτοξεύτηκε στην κορυφή της ετήσιας λίστας Forbes με τους πιο ακριβοπληρωμένους άντρες ηθοποιούς στον κόσμο. Κι αυτό, χάρη στην παγκόσμια επιτυχία των δύο ταινιών του «Οι εκδικητές» και «Ιron Man 3» όπου εμφανιζόταν σε ρόλους υπερήρωα, που του απέφεραν 75 εκατομμύρια δολάρια. Ο Αμερικανός ηθοποιός, που πέρυσι δεν ήταν καν στο Top 10, εκτόπισε τους καθιερωμένους σταρ, όπως ο Τομ Κρουζ και ο Λεονάρντο ντι Κάπριο. Kι ενώ η ταραγμένη πορεία του θεωρούνταν μαύρη τρύπα για το box office, τώρα το Χόλιγουντ ετοιμάζεται να του δώσει το βασιλικό σκήπτρο.

 

Ο δεύτερος στη λίστα ηθοποιός είναι μια έκπληξη: ο νεοεισερχόμενος Τσάνινγκ Τέιτουμ κέρδισε 60 εκατομμύρια δολάρια. Με πρόσωπο και σώμα μοντέλου, το περιοδικό People τον είχε ανακηρύξει τον πιο σέξι άντρα του πλανήτη το 2012, ενώ η καριέρα του ανέβηκε την τελευταία διετία με μια σειρά ταινιών από τον βραβευμένο με Οσκαρ σκηνοθέτη Στίβεν Σόντερμπεργκ. Στην πιο γνωστή από αυτές, το «Magic Mike», μείγμα δράματος και κωμωδίας, ο 33χρονος Τέιτουμ υποδύεται έναν στρίπερ στη Φλόριντα, ενώ η υπόθεση βασίζεται σε προσωπικές του εμπειρίες. Μάλιστα, ο ίδιος ετοιμάζει και το σκηνοθετικό του ντεμπούτο με το σίκουελ της ταινίας, στην οποία ο Σόντερμπεργκ θα αναλάβει χρέη διευθυντή φωτογραφίας.

 

Ο Χιου Τζάκμαν βρίσκεται στην τρίτη θέση της λίστας (55 εκατ. δολάρια) με τους «Χ-Μen», που σπάνε τα ταμεία, αλλά και με τη μουσική διασκευή των «Αθλίων». Αναμένεται να αυξήσει το κασέ του καθώς επιστρέφει τέλος του μήνα στις κινηματογραφικές αίθουσες σαν σούπερ-ήρωας Γούλβεριν με τα ατσαλένια νύχια, ενώ η δράση εκτυλίσσεται αυτή τη φορά στην Ιαπωνία.

 

Στην τέταρτη θέση ανέβηκε ο χαμηλών τόνων Μαρκ Γουόλμπεργκ (52 εκατ. δολ.), πρωταγωνιστής στην ταινία «Τed» του Σεθ Μακφάρλαν, και στην πέμπτη ο πολύς Ντουέιν Τζόνσον (46 εκατ. δολ.), που βρίσκεται ήδη στο 6ο κεφάλαιο της περιπέτειας «Fast and Furious». Aν ψάχνετε για τα φαβορί των προηγούμενων ετών, ο Λεονάρντο ντι Κάπριο έπιασε ασθμαίνοντας την 6η θέση (39 εκατ. δολ.) και ο Τομ Κρουζ την 8η (35 εκατ. δολ.). Ενδιάμεσα, στην 7η είναι ο Ανταμ Σάντλερ (37 εκατ. δολ.), στην 9η ο Ντένζελ Ουάσινγκτον (33 εκατ. δολ.) και δέκατος και τελευταίος ο Λιαμ Νίσον (32 εκατ. δολ.).

 

Από το Top 10 της λίστας Forbeς, που περιλαμβάνει μετρήσεις της περιόδου Ιουνίου 2012-Ιουνίου 2013, απουσιάζουν οι γυναίκες ηθοποιοί. Ωστόσο, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία, η Κρίστεν Στιούαρτ του «Twilight» θεωρείται η πιο ακριβοπληρωμένη, με έσοδα 35 εκατ. δολ. Και πάλι όμως δεν αντέχει τον αντρικό ανταγωνισμό, αφού μόλις ισοφαρίζει με τον Τομ Κρουζ.

 

Επιμ. Π. Σπίνου

 

Scroll to top