Pin It

Ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκε μετά την απολογία του στον ειδικό ανακριτή για θέματα διαφθοράς, Γαβριήλ Μαλλή, ο πρόεδρος της «Ιντρακόμ» Σωκράτης Κόκκαλης.

 

Ο επιχειρηματίας είχε κληθεί σε απολογία για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε απιστία, που αφορά τη σύμβαση μεταξύ ΟΠΑΠ και «Ιντραλότ» και υπεγράφη το 2007 για την παροχή τεχνολογικής υποστήριξης στον οργανισμό από την εταιρεία του επιχειρηματία.

 

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο ΟΠΑΠ δεν απευθύνθηκε για το συγκεκριμένο έργο στη θυγατρική του εταιρεία Glory Technology, παρά τη συμβατική υποχρέωση που είχε, με μηνυτήρια αναφορά της οποίας ξεκίνησε η δικαστική έρευνα για την υπόθεση.

 

Από την πλευρά του, ο Σωκράτης Κόκκαλης, σύμφωνα με πληροφορίες, στην ολιγόωρη απολογία του αρνήθηκε την κατηγορία που αντιμετωπίζει και υποστήριξε ότι οι συμβάσεις της εταιρείας του με τον ΟΠΑΠ ήταν επωφελείς για τον οργανισμό.

 

Ενώπιον του ιδίου ανακριτή βρέθηκαν ακόμη τρεις κατηγορούμενοι για την υπόθεση, οι οποίοι επίσης αφέθηκαν ελεύθεροι μετά τις απολογίες τους χωρίς όρους. Πρόκειται για τον διευθύνοντα σύμβουλο της «Ιντραλότ» Κώστα Αντωνόπουλο και τον γενικό διευθυντή της εταιρείας στοιχημάτων -επίσης συμφερόντων του επιχειρηματία- Ανδρέα Παπούλια και το πρώην μέλος της διοίκησης του ΟΠΑΠ, Βασίλη Νειάδα.

 

Ο πέμπτος κατηγορούμενος για την υπόθεση, επίσης πρώην μέλος της διοίκησης του οργανισμού, Σωτήρης Κωστάκος, δεν απολογήθηκε χθες λόγω ασθενείας.

 

Μαρ.Δ.

Scroll to top