19/07/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

«Ρολά» σε κανάλια ιδιωτικά

      Pin It

Να παραμεινουν εντός του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ αποφάσισαν στη χθεσινή γενική τους συνέλευση οι εργαζόμενοι, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν έχουν ζητήσει ειδική μεταχείριση για τις αποζημιώσεις αλλά εξασφάλιση θέσεων εργασίας. Καλούν σε διάλογο τον αρμόδιο υφυπουργό Π. Καψή, αλλά με καθαρά και έντιμα μέσα.

 

Την ίδια ώρα σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, αρχής γενομένης από σήμερα (ημέρα τελικής συζήτησης και ψήφισης στη Βουλή του νομοσχεδίου για τη ΝΕΡΙΤ), αποφάσισαν να προχωρήσουν οι Ενώσεις στον χώρο των Μέσων Ενημέρωσης στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας, που είναι μέτοχοι της Digea (Alpha, ΑΝΤ1, Mega, Μακεδονία, ΣΚΑΪ και STAR).

 

Σε ανακοίνωσή τους επισημαίνουν ότι η κυβέρνηση «αποφάσισε και διέταξε τη διάλυση της ΕΡΤ και στη θέση της προσπαθεί να δημιουργήσει ένα παράνομο, ψευδεπίγραφο, συρρικνωμένο μόρφωμα τηλεόρασης. Κάνουν λόγο για κυβερνητική επιχείρηση για «ασφυκτικότερο έλεγχο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης» και την «παράδοσή της στους μεγαλοεπιχειρηματίες-καναλάρχες: Με την εξαφάνιση της ΕΡΤ παραδίδεται ο έλεγχος και η εκμετάλλευση των συχνοτήτων στο μεγάλο κεφάλαιο στον χώρο των ΜΜΕ, στους μετόχους της Digea».

 

Σημειώνουν ακόμα ότι το λουκέτο στην ΕΡΤ «διαδέχθηκε η παράνομη εκπομπή σήματος της ΝΕΡΙΤ μέσω της Digea. Ακολούθως και πάλι η Digea ανέλαβε να εκπέμψει το παράνομο κωμικοτραγικό πρόγραμμα της αποκαλούμενης “Δημόσιας Τηλεόρασης”». Οπως τονίζουν, η κυβέρνηση βιάζεται για το συνολικό και «τελικό ξεκαθάρισμα με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την εκμετάλλευση ολόκληρου του φάσματος των συχνοτήτων, ολόκληρου του ψηφιακού χάρτη της χώρας από τους ιδιώτες – καναλάρχες της Digea, οι οποίοι θα διαθέτουν την παγκόσμια πρωτοτυπία να είναι ταυτόχρονα οι μοναδικοί “παραγωγοί” και “πάροχοι” του συνόλου του ραδιοτηλεοπτικού προγράμματος στη χώρα». Καταγγέλλουν τη νέα εκτροπή της κυβέρνησης για μετάδοση του σήματος «του μορφώματος της “Δ.Τ.” από αίθουσα της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης – Επικοινωνίας με τη χρήση οπτικής ίνας ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού και ιδιωτών εργαζομένων – εργολάβων».

Scroll to top