19/07/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακραία ρητορική υπουργών

      Pin It

Τα κυβερνητικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, επιστρατεύοντας με σκληρούς χαρακτηρισμούς τη θεωρία των δύο άκρων, επιχειρούν να αποπροσανατολίσουν από τα πραγματικά προβλήματα

 

Του Χάρη Ιωάννου

 

Μπροστά στο φιάσκο του success story, η κυβέρνηση δυναμιτίζει το κλίμα στην κοινωνία και στην πολιτική αντιπαράθεση, επιστρατεύοντας με ακόμη πιο σκληρό τρόπο τη θεωρία των δύο άκρων, και μάλιστα με ακραία ρητορική. Την ακροδεξιά σκυτάλη της φρασεολογίας του μίσους και της πόλωσης παρέλαβαν χθες τρεις υπουργοί της κυβέρνησης, την ίδια ώρα που οι χρυσαυγίτες βουλευτές αμαύρωναν για άλλη μια φορά το Κοινοβούλιο.

 

Την μπάλα στην εξέδρα

 

Στον απόηχο της διήμερης και σε υψηλούς τόνους συζήτησης στην Ολομέλεια για το πολυνομοσχέδιο, όπου η κυβέρνηση προσπάθησε μέσω τεχνητών εντάσεων να αποπροσανατολίσει από την ουσία των νέων μέτρων, πετώντας την μπάλα στην εξέδρα, και μετά την ηγετική εμφάνιση στη «γαλάζια» κοινοβουλευτική ομάδα του (γνωστού για το παρελθόν του) Μάκη Βορίδη, χθες το σύνθημα έδωσε ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού και υπουργός Επικρατείας Δημ. Σταμάτης, που απευθυνόμενος προς τον ΣΥΡΙΖΑ τόνισε: «Εσείς δεν θέλετε το μαύρο, γιατί θέλετε κόκκινο, αλλά κόκκινο του αίματος».

 

Με αφορμή τη χθεσινή συζήτηση της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για εξεταστική επιτροπή για την ΕΡΤ, ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Μιχελάκης (σ.σ. που δεν είχε κανένα λόγο να βρίσκεται στην αίθουσα για αυτό το θέμα) ξεκίνησε να δυναμιτίζει το κλίμα, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για «εμφυλιοπολεμικές κραυγές και ακρότητες». «Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μιλούσαν στη Βουλή για δικτατορία, συμμορία, δωσιλογισμό. Αυτά είναι ύβρεις στον κοινοβουλευτισμό. Είναι τυφλός ανταγωνισμός στις άκρες και τα άκρα. Δεν είναι τυχαίο που βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έδιναν ραντεβού στα γουναράδικα», συμπλήρωσε ο πρώην δημοσιογράφος.

 

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Ν. Δένδιας, ο οποίος κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι «απονομιμοποιεί κάθε πράξη της κυβέρνησης» και προσπαθεί να ποινικοποιήσει την πολιτική ζωή. «Γιατί απορείτε μετά για τη Χρυσή Αυγή;» αναρωτήθηκε.

 

Και ο εκπρόσωπος

 

Την ίδια τακτική ακολούθησε -όλως τυχαίως- από το βήμα της Βουλής και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ. Κεδίκογλου, επισημαίνοντας πως «τα εμπρηστικά λόγια ανάβουν πυρκαγιές».

 

Απαντώντας ο Ν. Βούτσης (ΣΥΡΙΖΑ) υπενθύμισε πως δεν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ που μίλησε στην αίθουσα για Μελιγαλά, αλλά ένας χρυσαυγίτης και συμπλήρωσε πως αυτό αξιοποιήθηκε άμεσα από την κυβέρνηση: «Ηταν στημένο εξαρχής, για να μιλήσετε και πάλι για τη θεωρία των δύο άκρων».

 

Στο τέλος της χθεσινής συνεδρίασης, ο πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγ. Μεϊμαράκης, αποφάσισε να παρέμβει βάζοντας «φρένο» στα έκτροπα της Χρυσής Αυγής, ζητώντας να διαγραφούν από τα πρακτικά οι επίμαχες φράσεις. «Την επόμενη φορά θα αποβληθεί πάραυτα όποιος τολμήσει να προσβάλει το Κοινοβούλιο» προειδοποίησε και κάλεσε τους βουλευτές να «διατηρούν την ψυχραιμία τους και να μη δίνουν δικαιώματα σε αυτούς που θέλουν να υπερβάλλουν».

Scroll to top