19/07/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Σόι μπλε και μπλε σόι

      Pin It

Ζητήσαμε το Κατοχικό Δάνειο 2010-13

 

Του Λάκη Μπέλλου

 

Νέο παγκόσμιο ρεκόρ σημείωσε χθες ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στη διαδρομή αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» – Χίλτον με 9 δευτερόλεπτα και 4 δέκατα του δευτερολέπτου.

 

Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε η Ανγκελα Μέρκελ κατά τη δική της επίσκεψη στην Αθήνα και στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Μπολτ.

 

Το αυτοκίνητο του Γερμανού υπουργού Οικονομικών ξέφυγε με δαιμονιώδη ταχύτητα από τα διόδια της Αττικής Οδού όπου οι υπάλληλοι συγκράτησαν το νούμερό του και καλείται να τα πληρώσει από το Κατοχικό Δάνειο.

 

Το αυτοκίνητο-βολίδα έκοψε ταχύτητα μόνο έξω από την ΕΡΤ και ο κ. Σόιμπλε ζήτησε να κατεβεί να δει το μαύρο, χωρίς όμως να ικανοποιηθεί το αίτημά του, για πρώτη φορά, από την ελληνική κυβέρνηση.

 

Στο Χίλτον, ο ξένος επίσημος παρατηρούσε τις κυρίες στη ρεσεψιόν και τους υπαλλήλους που μετέφεραν τις αποσκευές γιατί ήταν αρκούντως αποστεωμένοι, πράγμα που σημαίνει ότι τα μνημόνια πάνε καλά και δεν χρειάζεται νέο κούρεμα ομολόγων.

 

Ακολούθησε η συνάντηση με τους κυρίους Στουρνάρα και Χατζηδάκη, που ήταν όμως δύο και αποτελούσαν διαδήλωση, γι’ αυτό ο κ. Σόιμπλε ζήτησε να μην επαναληφθεί.

 

Οι υπουργοί ήταν πολύ προσεκτικοί και δεν αναφέρθηκαν σε θέματα που δεν ήθελε με τίποτα ο φιλοξενούμενος, δηλαδή τις γερμανικές αποζημιώσεις.

 

Ακολούθησε το επίσημο γεύμα, που ήταν μοσχάρι φιλέτο και σαλάτα με προσούτο, με ΦΠΑ 23% γιατί δεν έχει φτάσει ακόμη η 1η Αυγούστου.

 

Ο Σόιμπλε στο επίσημο δείπνο ζήτησε να φάει και μια μπανάνα, επειδή βρισκόταν στην Μπανανία.

 

Ο Γερμανός υπουργός αργότερα επισκέφθηκε το υπουργείο Οικονομικών και χάρηκε ιδιαίτερα γιατί μύριζε αίμα από τις τελευταίες απολύσεις υπαλλήλων. Αντιλήφθηκε όμως ότι έξω είχαν μαζευτεί διαδηλωτές και ρώτησε τον Χατζηδάκη αν θα τους τιμωρήσουν και θα τους βάλουν στον φούρνο με πατάτες.

 

Ο κ. Στουρνάρας έδωσε σαν αναμνηστικό στον κ. Σόιμπλε ένα κεφάλι ιδιωτικού υπαλλήλου, ενός δημόσιου και ενός συνταξιούχου τα οποία είχε ταριχεύσει, ενώ ο Γερμανός υπουργός τη μόνη απορία που είχε ήταν πώς γουρλώνει τα μάτια του έτσι ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

Ακολούθως, Σόιμπλε – Στουρνάρας υπέγραψαν 14 νέα μνημόνια και ευτυχώς που τελείωσε το στιλό.

 

Στη συνάντηση που έγινε στο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό, ο κ. Σόιμπλε ευχαρίστησε για τη φιλοξενία γιατί πρώτη φορά γίνεται τέτοια από υπηκόους του.

 

Ο κ. Σαμαράς ευχαρίστως προσφέρθηκε να δείξει στον υψηλό προσκεκλημένο του πού ακριβώς έγινε η μαλακία με το διάγγελμα και ο κ. Σόιμπλε τον μάλωσε γιατί πρέπει να έχουμε κάποια σοβαρότητα όταν βγαίνουμε στον αέρα.

 

twitter.com/pamelouketo

 

 

 

Scroll to top