Pin It

Συμβολαιογραφική πράξη με την οποία παραχωρεί τα τρία ακίνητά της στο ελληνικό Δημόσιο κατέθεσε χθες στο δικαστήριο η κόρη του Ακη Τσοχατζόπουλου, Αρετή, που κάθεται μαζί του στο εδώλιο για την υπόθεση της διακίνησης μαύρου πολιτικού χρήματος μέσω offshore εταιρειών.

 

Πρόκειται για τα περιουσιακά στοιχεία της Αρετής Τσοχατζοπούλου τα οποία κατά το κατηγορητήριο αποκτήθηκαν με χρήματα προερχόμενα από «μίζες» για την υπογραφή εξοπλιστικών προγραμμάτων, που φέρεται ότι έλαβε ο πατέρας της κατά τη διάρκεια της θητείας του στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας.

 

Η κόρη του πρώην υπουργού, μέσω του δικηγόρου της, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, προσκόμισε στο δικαστήριο συμβόλαιο με το οποίο εκχωρεί στο ελληνικό Δημόσιο τα τρία ακίνητα, δηλαδή τη μεζονέτα της οδού Δεινοκράτους στο Κολωνάκι και δύο ακίνητα στην οδό Κεφαλληνίας στην Κυψέλη.

 

«Η Αρετή Τσοχατζοπούλου δίνει στο ελληνικό Δημόσιο τα τρία ακίνητα για τα οποία κατηγορείται» εξήγησε ο δικηγόρος της στο δικαστήριο, τονίζοντας: «Είναι αθώα. Εχει τρία παιδιά, εκ των οποίων το ένα έχει σοβαρότατο πρόβλημα στον εγκέφαλο. Θέλει να μείνει στην Ελλάδα. Θέλει απέναντι στους συμπολίτες της να είναι ξεκάθαρη…». Ο πρόεδρος του δικαστηρίου, Χρήστος Κατσιάνης, διευκρίνισε ότι και τα τρία ακίνητα είναι δεσμευμένα από το ελληνικό Δημόσιο.

 

Μιχ. Δημητρακόπουλος: «Αυτό είναι το πρόβλημα. Θα είναι αναξιοποίητα για μία δεκαετία. Χρειάζονται αμετάκλητες αποφάσεις… Εμείς τα δίνουμε τώρα με συμβολαιογραφική πράξη δωρεάς, ώστε να ακολουθήσει η αποδοχή. Το ίδιο έκανε και ο Λάκης Γαβαλάς, που ήταν επίσης δεσμευμένα τα ακίνητά του, αλλά η Δικαιοσύνη το εκτίμησε».

 

Νωρίτερα, εξετάστηκαν οι μάρτυρες υπεράσπισης του κατασκευαστή Αστέριου Οικονομίδη και του επιχειρηματία Παντελή Ζαχαριάδη.

 

Οπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του δικαστηρίου, παρά τις αντιδράσεις των συνηγόρων υπεράσπισης, οι απολογίες των κατηγορουμένων πρόκειται να αρχίσουν στις 29 Ιουλίου με πρώτο τον βασικό κατηγορούμενο στην υπόθεση, Ακη Τσοχατζόπουλο.

 

Μαρία Δήμα

Scroll to top