Pin It

Ανεπιθύμητο είχαν κηρύξει τον Αδωνι Γεωργιάδη γιατροί και νοσηλευτές του νοσοκομείου. Εκείνος εισήλθε από την πίσω πόρτα με την… ευγενική χορηγία δύο αστυνομικών διμοιριών για να συναντήσει στο αμφιθέατρο τη διοίκηση

 

Της Ντάνι Βέργου

 

Ωρα 7 π.μ.: Στο προαύλιο του νοσοκομείου «Αττικόν» εκατοντάδες εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για τις πολιτικές του Μνημονίου που έχουν «γονατίσει» τη δημόσια υγεία και τους ίδιους, που την υπηρετούν.

 

Ωρα 8 π.μ.: Παραταγμένες δύο διμοιρίες των ΜΑΤ χθες στην είσοδο του πανεπιστημιακού νοσηλευτικού ιδρύματος. Εργαζόμενοι και ΜΑΤ απέναντι. Οι μεν τον εργασιακό τους χώρο, οι δε εισβολείς. Και οι δύο πλευρές περιμένουν τον υπουργό Υγείας Αδ. Γεωργιάδη, σε μια προαναγγελθείσα επίσκεψη. Το προηγούμενο βράδυ οι εργαζόμενοι διά του διοικητικού συμβουλίου του σωματείου τους είχαν κηρύξει τον υπουργό Υγείας «ανεπιθύμητο».

 

Ωρα 9.30 π.μ.: Στο προαύλιο οι εργαζόμενοι γνωστοποιούν στον υπουργό ότι είναι ανεπιθύμητος. Η πρόσβαση στην κεντρική είσοδο του νοσοκομείου κλειστή από άσπρες, γαλάζιες και πράσινες ρόμπες και φόρμες. Δίπλα στους εργαζομένους που συμμετείχαν στη μαχητική διαμαρτυρία, καταγγέλλοντας τη διάλυση της δημόσιας υγείας και την κυβερνητική τρομοκρατία, συγγενείς ασθενών και πολίτες από την ευρύτερη περιοχή. Τα ΜΑΤ προσπαθούν επί ματαίω, σπρώχνοντας και προπηλακίζοντας τους εργαζομένους, να ανοίξουν δρόμο για τον υπουργό.

 

Ωρα 9.50 π.μ.: Ο υπουργός Υγείας καταφέρνει να μπει στο νοσοκομείο από την πίσω πόρτα, μαζί με τις διμοιρίες που περικύκλωσαν τον εσωτερικό χώρο του νοσοκομείου.

 

Ωρα 10.00 π.μ.: Ο υπουργός κλείνεται στο αμφιθέατρο με τη διοίκηση και καθηγητές.

 

«Ο υπουργός μιας κυβέρνησης που υπονομεύει τη δημόσια υγεία, κλείνει νοσοκομεία, απολύει και θέτει σε διαθεσιμότητα προσωπικό, παραδίδει το Εθνικό Σύστημα Υγείας στα επιχειρηματικά συμφέροντα, είναι ανεπιθύμητος στο «Αττικόν» της αθλιότητας των ράντσων και της έλλειψης προσωπικού». Τα λόγια του Μιχάλη Ρίζου, γ.γ. του Σωματείου των Εργαζομένων, στην «Εφ.Συν.».

 

Η γενική συνέλευση των εργαζομένων του «Αττικού» καταγγέλλει τη «διοίκηση του νοσοκομείου -διοικητή, διευθύντρια νοσηλευτικής υπηρεσίας και ορισμένους πανεπιστημιακούς καθηγητές- που νομιμοποίησαν την είσοδο των ΜΑΤ σε πανεπιστημιακό νοσοκομείο και δέχτηκαν να συνομιλήσουν μαζί του σε συνθήκες βίας και τρομοκρατίας», τονίζεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το σωματείο των εργαζομένων.

 

Μετά την επίσκεψη-υπερπαραγωγή που σχεδίασε ο υπουργός Υγείας για το Αττικό Νοσοκομείο έπεσε σε μανία παραχώρησης ραδιοφωνικών συνεντεύξεων, επαναλαμβάνοντας ότι «με έσπρωξαν, με χτύπησαν στο πρόσωπο». «Είναι αδιανόητο να ασκούν βία πάνω στον υπουργό», πρόσθεσε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του.

 

Αργά το απόγευμα σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του νοσοκομείου έκανε λόγο για επεισόδια εκτός νοσοκομείου καταγγέλλοντας πράξεις βίας, οι οποίες δεν εκφράζουν ούτε τη διοίκηση ούτε την πλειονότητα των εργαζομένων.

 

Αντιστρέφουν την πραγματικότητα

 

«Τα κυβερνητικά παπαγαλάκια και ο εκπρόσωπος Τύπου της κυβέρνησης, αντιστρέφοντας για μια ακόμη φορά την πραγματικότητα, διαδίδουν ότι ο υπουργός «χτυπήθηκε» από τους εργαζόμενους. Είναι τόσο ψεύτες που δεν αξίζουν ούτε την περιφρόνησή μας», απαντά το σωματείο των εργαζομένων.

 

Με συνοδεία δύο διμοιριών των ΜΑΤ ο Αδ. Γεωργιάδης μιλά για «θλίψη του απέναντι στο γεγονός ότι κάποιοι άνθρωποι νομίζουν ότι έχουν την ιδιοκτησία των νοσοκομείων», αναφερόμενος στους εργαζομένους που έχουν εξαθλιωθεί μισθολογικά, εξαντληθεί εργασιακά λόγω των τραγικών ελλείψεων προσωπικού στο ΕΣΥ.

 

«Σε κοινό μέτωπο με τους ασθενείς, τους υπόλοιπους υγειονομικούς και τον λαό θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για το δίκιο μας, για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής κυβέρνησης-Ε.Ε.-ΔΝΤ», προσθέτει ο Μ. Ρίζος.

 

Οσο προχωρούσε η μέρα προχωρούσε και το παραλήρημα. Αρχικά μίλησε για «έκφραση βίας από ένα συγκεκριμένο πολιτικό χώρο, ο οποίος νομίζει ότι έχει το μονοπώλιο στην έκφραση γνώμης στη χώρα. Εγώ δεν τους φοβάμαι». «Δεν θα δώσω το δικαίωμα σε μια χούφτα φασίστες να με εμποδίσουν να κάνω τη δουλειά μου», είπε σε άλλη συνέντευξη του. Αφού αρχικά κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ως υποκινητή, αργότερα καταστάλαξε ότι, σύμφωνα με την πληροφόρηση που έχει, τα άτομα που του επιτέθηκαν πρόσκεινται στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

 

Η φήμη έχει ότι η διοίκηση του νοσοκομείου, προκειμένου να είναι τακτοποιημένο για την επίσκεψη του υπουργού, μετακινούσε αργά το βράδυ ράντσα στα δωμάτια δημιουργώντας εξάκλινα σε θαλάμους δυναμικότητας τεσσάρων κλινών!

 

Νωρίτερα στη Νίκαια, ο υπουργός πραγματοποίησε αιφνιδιαστική επίσκεψη. Οι εργαζόμενοι, λόγω της γενικής εφημερίας του νοσοκομείου, δεν μπορούσαν να τον υποδεχτούν «όπως αρμόζει σε έναν μνημονιακό υπουργό που μας έχει στερήσει τα πάντα», λέει στην «Εφ.Συν.» η Ολγα Κοσμοπούλου, μέλος της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών και της Τοπικής Επιτροπής ΕΙΝΑΠ στο Κρατικό της Νίκαιας.

 

 

Scroll to top