Pin It

Συνάντηση με συμμετοχή στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, της ΔΗΜΑΡ, των Οικολόγων, της Λούκας Κατσέλη κ.ά.

 

Του Δημήτρη Κουκλουμπέρη

 

Κοινό τόπο για τη συγκρότηση ενός εναλλακτικού, προοδευτικού και συνάμα αξιόπιστου κυβερνητικού πόλου ενάντια στις λογικές του μνημονιακού μονόδρομου αναζήτησαν στελέχη και προσωπικότητες που αντιτάσσονται στην εφαρμοζόμενη πολιτική της σκληρής λιτότητας, σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Ομάδα Πρωτοβουλίας για τη Συμπαράταξη Προοδευτικών, Σοσιαλιστικών, Οικολογικών και Αριστερών Δυνάμεων.

 

Ο χαρακτήρας της συνάντησης ήταν αφενός διερευνητικός, αφετέρου η πλειονότητα των συμμετασχόντων εκτιμά ότι «την περασμένη Παρασκευή μπήκε ο θεμέλιος λίθος στην προσπάθεια για ένα πλατύ μέτωπο που θα ανακόψει τον σημερινό κατήφορο, θα συσπειρώσει πολίτες, κινήσεις και κόμματα και στη βάση ενός μίνιμουμ προγράμματος, θα διεκδικήσει με αξιώσεις τη διακυβέρνηση της χώρας σε μια άλλη κατεύθυνση από αυτή των τελευταίων τριάμισι ετών».

 

Το εγχείρημα φαντάζει προς το παρόν αρκετά δύσκολο, οι παρουσίες και οι τοποθετήσεις στην εκδήλωση δείχνουν ωστόσο ότι «κάτι έχει αρχίσει να κινείται με οργανωμένο τρόπο» και κάνουν τους διοργανωτές να πιστεύουν ότι «η ευκαιρία δεν θα πάει χαμένη».

 

Παρόντες μεταξύ άλλων ήταν οι Δημήτρης Παπαδημούλης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Γιάννης Μιχελογιαννάκης και Αντώνης Κοτσακάς (ΣΥΡΙΖΑ), Βασίλης Οικονόμου (ΔΗΜΑΡ), Οδυσσέας Βουδούρης, Πάρις Μουτσινάς και Θόδωρος Παραστατίδης (Κοινωνία Πρώτα), Λούκα Κατσέλη, Χάρης Καστανίδης, Λάμπρος Μίχος (Κοινωνική Συμφωνία), Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου (πρώην υπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ), Στέφανος Μπαγιώργος (Αριστερή Προοπτική), Μιχάλης Τρεμόπουλος και Μάκης Κοψίδης (Οικολόγοι Πράσινοι).

 

Στο μήνυμα που επιχείρησε να στείλει η Πρωτοβουλία τονιζόταν ότι «η συμπαράταξη προοδευτικών, σοσιαλιστικών, οικολογικών και αριστερών δυνάμεων αποτελεί προϋπόθεση για τη δημιουργία ενός κοινωνικού μετώπου με κυβερνητική προοπτική για εθνική ανεξαρτησία, εμβάθυνση της δημοκρατίας και εφαρμογή μιας προοδευτικής πολιτικής βιώσιμης ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής».

 

Σε ό,τι αφορά τη συγκυβέρνηση Ν.Δ.ΠΑΣΟΚ, χαρακτηρίστηκε «πρόθυμος εκτελεστής της πολιτικής των μνημονίων και των πιστωτών, που υποθηκεύει το μέλλον της χώρας».

 

Να σημειωθεί ότι την Ομάδα Πρωτοβουλίας για τη Συμπαράταξη Προοδευτικών, Σοσιαλιστικών, Οικολογικών και Αριστερών Δυνάμεων αποτελούν οι Γιώργος Αργείτης, Γιώργος Δαρδανός, Ρέα Δουζίνα, Νικήτας Κανάκης, Λάμπρος Μίχος, Στέφανος Μπαγιώργος και Κώστας Χρυσόγονος.

 

 

 

 

Scroll to top